用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 請問學校在今次豬流感的做法如何? 大家滿意嗎? ...
go

請問學校在今次豬流感的做法如何? 大家滿意嗎? [複製鏈接]

我囝囝九月入讀K1, 睇其他topic, 好多家長都話, 今次豬流感一事, 可以睇到學校的真面目, 係真心為學生, 定係是但了事~~

我想問下各位子女讀士德的家長, 學校對今次的豬流感停課及提早暑假有無照開學校, 俾有需要的小朋友返學??

老師對家長的提問, 有無耐性回答?
   0    0    0    0

我覺得已經算唔錯。我最欣賞學校在未宣佈停課時已收集家長的email作聯絡。功課亦用email模式send 俾我哋。因為有D學校真係好求其是但。而且停課期間有需要的家庭可以聯絡曾主任安排回校。當然,士德的處理手法係唔可以同其他私校比較。我的女兒讀仁愛班。

哦~~ 原來學校都彈性地安排學生回校, 太好啦, 因為我兩公婆都要返工, 他日大吉利事又因其他事停課, 阿仔都可以回校!!

係呢, 知唔知K3畢業禮點呀?? 好似有D學校連畢業禮都cancel, 真係好可憐呀!!

原帖由 joyce110 於 09-6-27 05:01 PM 發表
我覺得已經算唔錯。我最欣賞學校在未宣佈停課時已收集家長的email作聯絡。功課亦用email模式send 俾我哋。因為有D學校真係好求其是但。而且停課期間有需要的家庭可以聯絡曾主任安排回校。當然,士德的處理手法係唔可以 ...

畢業禮 CANCELLED.....

原帖由 kerrykevin 於 09-6-30 14:08 發表
哦~~ 原來學校都彈性地安排學生回校, 太好啦, 因為我兩公婆都要返工, 他日大吉利事又因其他事停課, 阿仔都可以回校!!

係呢, 知唔知K3畢業禮點呀?? 好似有D學校連畢業禮都cancel, 真係好可憐呀!!

...
‹ 上一主題|下一主題