用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 好激氣呀---part III
樓主: ruby2004
go

好激氣呀---part III [複製鏈接]

原帖由 88muimui 於 10-9-15 15:05 發表
真係越來越有自己主見!  其實我好多野都由得佢架啦, 成個暑假9成時間對住部腦, 好似自閉咁 你話係咪睇見都火滾
係呀, 冇中四補啦, 不過佢幾個叫左亞Sir 上屋企補。每人$130堂, 我覺得好抵 ...

一堂幾多個鍾?

大少中英文岩岩報左大形補習社,其實補完返來要溫下 d note
先有效架,不過佢肯補都算啦,

肥仔唔肯補,激c .

我每日帶份Standard番屋企,好似皇帝咁'危'佢睇, 我話唔明我解比佢聽, 先有時好免強睇2段。

原帖由 樂樂 於 10-9-15 15:07 發表

大果隻8月4日放榜後話要暑假睇下英文書,咪又係得個講字,
暑假唔係打波就打機,開學到e+ 英文報紙訂返來都係原封不動.
細果隻更加唔晒講.

1.5hrs.  3 個人, 都係以前一起補的。  學好英文最好都係睇多d書, 不過冇辦法! 亞女補果間唔算大形, 我貪佢近, 又小班,而家得3個人, 佢補左幾堂冇乜嘈, 可能有個靚仔亞Sir

原帖由 樂樂 於 10-9-15 15:15 發表

一堂幾多個鍾?

大少中英文岩岩報左大形補習社,其實補完返來要溫下 d note
先有效架,不過佢肯補都算啦,

肥仔唔肯補,激c .

係係係.....係呀! 同一毛病.
我話訂返黎d報紙唔係訂比阿媽睇, 係你自己睇架, 日日原份報紙擺係到.

原帖由 88muimui 於 10-9-15 15:31 發表
1.5hrs.  3 個人, 都係以前一起補的。  學好英文最好都係睇多d書, 不過冇辦法! 亞女補果間唔算大形, 我貪佢近, 又小班,而家得3個人, 佢補左幾堂冇乜嘈, 可能有個靚仔亞Sir

...

!你地上屋企補,仲補左幾堂添。去邊個既屋企補呀,都唔聽見阿女返黎講,佢份人真係。。。。而家仲緊去邊度補添,可唔可以比D資料我,等佢地JOIN番埋一齊呀,反正大家都熟識。。

原帖由 波子 於 10-9-15 15:34 發表
係係係.....係呀! 同一毛病.
我話訂返黎d報紙唔係訂比阿媽睇, 係你自己睇架, 日日原份報紙擺係到.

我個就一日到黑都自己睇書,冇乜社交活動,真係驚佢有自閉。

eee...  乜你亞女有係果度補架?  其實係補左一堂咋, 咪係我屋企囉, 你亞女識我女?

補左幾堂係英文唔係數。

原帖由 judywan 於 10-9-15 16:39 發表

!你地上屋企補,仲補左幾堂添。去邊個既屋企補呀,都唔聽見阿女返黎講,佢份人真係。。。。而家仲緊去邊度補添,可唔可以比D資料我,等佢地JOIN番埋一齊呀,反正大家都熟識。。 ...

原帖由 88muimui 於 10-9-15 17:04 發表
eee...  乜你亞女有係果度補架?  其實係補左一堂咋, 咪係我屋企囉, 你亞女識我女?

補左幾堂係英文唔係數。

係米我誤會左,乜唔係以前補數果個阿SIR咩。阿女返黎話冇中四數學補,所以而家仲搵緊。

Check PM.

原帖由 judywan 於 10-9-15 17:16 發表

係米我誤會左,乜唔係以前補數果個阿SIR咩。阿女返黎話冇中四數學補,所以而家仲搵緊。

原帖由 88muimui 於 10-9-15 19:01 發表
Check PM.

而家PM好似冇左聲音提示。唔CHECK真係唔知有PM添。
已回。

MM223,

請收 PM  , 有事請教!

醒目開學勳章 王國長老

唔洗客氣, 唔係我做,係亞女做架  

要讀4科, 會幾辛苦下架, 有冇認住揀乜科?  

要番去教育果邊先得囉!

i'm back

條數原來唔係深
我有話阿女幾句
對+- 唔夠敏銳

va係佢有興趣
阿女諗住phy chem係膽
bio or history 揀一科
要睇下佢成績啦

操多D就得架啦.  所以亞女雖然數學唔係好差, 我都要佢補, 其實主要係要佢做多D.

咁揀, 你亞女都係扁向理科喎, VA 我相信唔係好多人揀, 如果係興趣, 我覺得幾好, 不過學校夠人數開班嗎?

亞女 讀chem, BIO & ECON. 唔知點解 佢好驚PHYSIC

原帖由 ZZdaphne 於 10-10-16 13:33 發表

i'm back

條數原來唔係深
我有話阿女幾句
對+- 唔夠敏銳

va係佢有興趣
阿女諗住phy chem係膽
bio or history 揀一科
要睇下佢成績啦 ...

醒目開學勳章 王國長老

[操多D就得架啦.  所以亞女雖然數學唔係好差, 我都要佢補, 其實主要係要佢做多D.

今年開始補, 我都日哦夜哦啦

咁揀, 你亞女都係扁向理科喎
--

VA 我相信唔係好多人揀, 如果係興趣, 我覺得幾好, 不過學校夠人數開班嗎?

好似收1x-20人, 仲要有表現才收, 阿女都算有dd嘅....

亞女 讀chem, BIO & ECON.  

我女怕geo....

個POST沉左咁耐,睇黎喱個POST既家長D仔女都乖晒,唔使再激氣喇。:D :D :D
‹ 上一主題|下一主題