用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2009 小一家長入黎傾下
樓主: ahpei
go

2009 小一家長入黎傾下 [複製鏈接]

原帖由 CTSL 於 09-6-13 12:35 發表
fundfund,

我都有20分係手, 但都係第1 round 入唔到St Jo. 好彩第2 round 派番入嚟啊!

me too.

CTSL,
你囝囝現在讀緊邊班??我囝囝現在讀class D, P1 也是P1 D.

回覆 2# jjvccma 的文章

請問有冇"接放學証"?? 好似唔多覺有???!!!

原帖由 30624700 於 09-9-6 01:15 發表

hello cecilia001,

我囝都係1D架...你阿仔ok ma??
大新鮮啦 ~~ 日日都有新野講...

1A 就好啦有candy...比阿仔知到就 : (

大家有無興趣 19 sept 食早餐, 見下面呀???????? ...

你囝是否由St.joseph 幼稚園升上?? 日日都有新嘢??

其實9/19, 幾點開始呢?? 我要帶囝去游水, 應該好趕吓...

另自己揍放學, 使唔使看証....話時話派咗學生証未呢??

原帖由 ahpei 於 09-9-10 09:42 發表
MommyCynCyn,
不要太擔心, 我想都是因為Freddy未適應, 我想可以先同老師講左個情況先, 昨日正式放6點, 有兩個 Recess, 相信應該可以食到野同埋去到洗手間...
我都有問阿仔, 佢話佢都無去洗手間, 我話成個下午你唔去, ...

阿囝昨天上堂時舉手話去洗手間都比喎!!?? 即係話個個老師做法唔同.

原帖由 30624700 於 09-9-10 16:17 發表

但係我阿仔都有舉手, but 無得去...:(

English lesson wor!!

原帖由 ahpei 於 09-9-23 15:42 發表
今日收到 SMS, 1B 班有人確診呀 ~ 不過我阿仔有d 咳, 都無比佢返學....

咁即係1A, 1B, 1D, 3H都有確診.

原帖由 ahpei 於 09-10-29 11:03 發表
Dear all,

剛測完驗, 大家心情如何? 阿仔病左無測常識, 唔知張卷深唔深呢 ? 其他科成績都OK (英文未知), 叫做第一次 test 算係咁, 有進步空間 ~

ahpei

Dear all,
下星期開始考普通話, Oral.......又是我(哋)開始嘔血的時間...   , 到2010/1/14咁耐........我驚我D EQ會越來越低 , 死咗.....  

Add oil~~~

回覆 1# ahpei 的文章

終於考完試喇!!

各位, 喉嚨應該好番喇!!

原帖由 sheepiemame 於 10-1-20 11:49 發表
How exactly is the weighted average calculated?  Anuyone got the formula pls?

好難估, 因為都唔知 中,英listening & 英作幾多分, 點計呢??

不過學校唔派卷, 呀囝又講唔到多數錯乜....咁我哋又點幫佢哋進步呢??

原帖由 honghong_ma 於 10-1-20 14:20 發表
吾洗驚!見老師那日,佢會話你知呀囝多數錯乜!

honghong ma,

thank you ar!!

咁都好D, 因呀囝MathII 得7X分, 佢話解錯幾條題目, 所以我好想知佢錯乜.

成績表得全班名次及平均分, 咁點知呀囝"D料"去到邊???

2010~2011 P2

呀仔9月讀P2A, 有冇其他同學仔呢??
‹ 上一主題|下一主題