用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 2009小一禧年家長
樓主: Cathleen
go

2009小一禧年家長 [複製鏈接]

嘩!您地o甘厲害既? 我嘜野都無check到就簽啦 :)

原帖由 ktmama 於 09-11-19 10:46 發表
因為學校原定 03/12 去旅行, 但後來改了 10/12 去, 所以飯商喺飯單度無落 03/12 呢日.  不過可以放心,  因為聽講依家學校會同飯商議如何處理.

but the photo is not very clear :(

原帖由 981228 於 09-11-26 12:08 發表
睇倒啦, 吾該晒, 仲有服務生的名單tim ah.

回覆 1# ksltd 的文章

各位, 派左成績表啦, 您地小朋友考得好嗎?
欣欣就一般般啦, 因為俾數,常成績拉底左. 所以老師話佢係班中成績屬中下 :( 不過, 第一次就預左啦, 寄望下次 好d啦.  因為下次成績就會出名次.  

而家真係要搵d數俾阿女讀吓.

same as yan yan, many careless mistake,  
at least she can get back 6 marks :(

原帖由 ksltd 於 10-1-15 23:13 發表
今日派回的英文卷, 唉! 亞囡又犯同一的強項 "粗心大意"   本應預星期日帶她去迪士尼的. 依架佢老豆話要罰, 無得去......

我都覺得份卷淺左, 所以至覺得女女退步左.  星期五個日, 佢仲同我講入常識好深. 我都無眼睇啦 :)

原帖由 keungfan 於 10-1-18 12:54 發表
我女女今次既英文都一般~不過我覺得份卷係比較淺。當然唔係話我小朋友考得特別好,我只係覺得好多內容都係冇出到,例如,how many, these are, this is 咁,好似比平時做既Grammar同TB都容易。我只係怕小朋友到時升上去既時 ...

阿女考試真係唔知係咪發梗夢. 今日派晒既卷, 份份都考得好差. 但係返嚟叫佢改正, 佢又ok bor.  您話死唔死. 我同佢講, 您今次實考包尾.  oh ! My GOD

ksltd,

今期留校自修, 渟渟有位嗎?
欣欣可以再續 :)

您地有無發覺呢排功課多左好多?

回覆 1# hellokm 的文章

Glennis, congratulation yan yan got the 學業獎

ksltd,

pls give your email a/c to me so i can send back photo to you :)

send and pls check

原帖由 ksltd 於 10-2-5 22:52 發表
Pls check PM. Thanks!

我係學校個內聯網見到有i-mail收呀. 係老師發出來關於樹木
http://resources.edb.gov.hk/trees/main_page1.html
http://resources.edb.gov.hk/~trees2/main.htm

回覆 5# hellokm 的文章

派左成績表啦 :(

各位, 好耐無chat啦

欣欣上星期四打完針, 星期五發燒無返學.
佢個班個日共3個人無返呀.

我都睇晒欣欣d卷, 佢d閱讀理解真係好差, 您地有無嘜野execise俾小朋友做呀? 我都唔知點教好.....:(

您地d小朋友升左去邊班呀? 欣欣去2c班

回覆 3# ksltd 的文章

o甘靜恩呢?

我開左新topic呀

原帖由 ksltd 於 10-8-30 23:31 發表
星期六亞囡的班主任打咗電話比我, 學校有這樣的安排和老師比我的感覺真係

各位升小二的家長
我地需唔需要開個小二的新topic? 還是繼續係呢度討論呀? ...
‹ 上一主題|下一主題