用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 我個女學唱歌,想大家比吓意見。
樓主: popomomo
go

我個女學唱歌,想大家比吓意見。 [複製鏈接]

原帖由 popomomo 於 09-6-6 15:44 發表
我已問了老師取資料,我個女暑假開始學唱歌了

overview,wong55,BBbaba,
已pm老師e-mail你們check,

唔該PM埋比我得唔得呀,THANK YOU!
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

How Yip's singing center? Are they good?
My boy was in school choire now and I wanted him to join a signing committee outside school. Wanted him to have more performance's chance in other country. Can anyone advice? Thank you for sharing.

原帖由 achow 於 09-6-9 10:58 發表
How Yip's singing center? Are they good?
My boy was in school choire now and I wanted him to join a signing committee outside school. Wanted him to have more performance's chance in other country. Ca ...

葉氏是否有私人教授唱歌,因唱合唱團老師不會每個都教到唱歌技巧,糾正個別問題,我現在會比個女又私人學,又唱合唱團

原帖由 venuscc 於 09-6-8 22:14 發表

唔該PM埋比我得唔得呀,THANK YOU!

已pm比你,我個女下星期考完學校考試開始學,到時報告給大家情況。

報告比大家我個女學習情況

我個女好中意老師教,老師有一星期去旅行沒有來,我個女同我講好掛住老師。

老師好有心機,教老師教了一些唱歌技巧,都幾有用。
老師話我個女將會考二級考試

wow,上左一堂就plan考二級試?

原帖由 popomomo 於 09-6-21 19:23 發表
報告比大家我個女學習情況

我個女好中意老師教,老師有一星期去旅行沒有來,我個女同我講好掛住老師。

老師好有心機,教老師教了一些唱歌技巧,都幾有用。
老師話我個女將會考二級考試 ...

原帖由 violetching 於 09-6-21 20:11 發表
wow,上左一堂就plan考二級試?

上左約四堂,可能我個女唱開合唱團,所以老師話可以試下年8月去考,用一年多的時間準備 應該足夠掛。

你唔係話個女考完試後開始嗎?跟住老師skip左一星期去旅行,今日21號,點上到四堂丫?莫非隔日上?

原帖由 popomomo 於 09-6-9 12:40 發表

已pm比你,我個女下星期考完學校考試開始學,到時報告給大家情況。

每個月學四堂,現在咪學了四堂(以六月份計),現在停課剛不用返學好得閒,此外並不是每個月學要四堂,我咪約老師學密d,剛好四堂,今星期有事暫停。

七月份再學la

原帖由 popomomo 於 09-5-26 15:45 發表
多謝意見。
我昨日再問樓下個媽咪有關個唱歌老師資料。個唱歌老師是佢個親戚的親戚(妹夫的表妹),老師佢屋企是音樂世家,個唱歌老師的祖母和媽咪都是中央音樂學院修讀聲樂,佢都有要求要用心學習,她為人很低調,教唱歌是好似 ...

我有D唔明, 個唱歌老師的祖母和媽咪都是中央音樂學院修讀聲樂,同佢係乜野qual有甚麼關係,雖然學費唔貴,畢過都係問清楚好D

popomomo,

please also PM me the details of the vocal teacher.
thanks.

原帖由 popomomo 於 2009-6-6 15:44 發表
我已問了老師取資料,我個女暑假開始學唱歌了

overview,wong55,BBbaba,
已pm老師e-mail你們check,
‹ 上一主題|下一主題