用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇家長去左嶺南大學香港同學會直資小學簡介會? ...
go

有冇家長去左嶺南大學香港同學會直資小學簡介會? [複製鏈接]

我都有去,咪聲較細,小部份家長又讓小朋友在場走走叫叫,真的太嘈,坐後面真的好難聽到校長及老師講

最後,超時太多,4:30pm未到答問時間我已走了

其實,除了校園太細外,基本印象也不差;但我有幾個問題都好想問,唔知當日校長有冇解答過呢?

現在得P1~P3 6班,師資及場地尚可應付.....當一路開班上去12班就會愈來愈逼,師資又會分薄左,校長有冇唸过下一部點做

請問知否幾時報2010小一,面試有冇要求

Thanks

原帖由 hollisterneko 於 09-5-19 17:53 發表
同意! 當日個咪細聲咗D。 我坐响中後嘅位置, D BB同 D 小朋友噪得好緊要, 更加難集中聽個簡介會。
       請問有無現在的家長可以分享一下你們的子女在該校的學習情況和點滴? 課程又如何? 深或淺? 可和那一所學校作 ...

Thanks for your information.

原帖由 hollisterneko 於 09-5-24 15:12 發表
2010-2011 小一申請表已可在學校的 website 「最新消息」那一欄, click 「入學申請表」download 了。

http://www.luaaps.edu.hk/DSS/index.htm

2010年度小一入學申請,有關報名及面試詳情如下:
小一入學申請事項  ...
‹ 上一主題|下一主題