用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖羅撒、協恩、馬頭涌官立小學、陳瑞淇之分別? ...
go

聖羅撒、協恩、馬頭涌官立小學、陳瑞淇之分別? [複製鏈接]

聖羅撒、協恩、馬頭涌官立小學、陳瑞淇之分別?

各位家長:

小朋友真的大得很快, 眨眼就要幫囡囡諗小學, 但這方面小妹經驗尚淺, 如各家長有研究, 麻煩指點一下。聖羅撒、協恩、馬頭涌這三間分別在於咩? 有d人話3間都好難考, 我報考時策略應如何呢? 那一間第一、第二、第三?請賜教。     

Re: 聖羅撒、協恩、馬頭涌官立小學之分別?

AnLi、weweroxy:

十分多謝你們的回應, 我囡囡應該只得15分, 如按照AnLi所說, 協恩、聖羅撒就無機會。但又是否於第二輪時, 無20分協恩、聖羅撒也可以呢? 對不起, 因我實在無咩研究, 煩請賜敎。   

Re: 聖羅撒、協恩、馬頭涌官立小學、陳瑞淇小學之分別?

近期我又聽到陳瑞淇也不錯, 是否與馬頭涌差不多, 如果係各位媽媽, 聖羅撒、協恩、馬頭涌、陳瑞淇, 你們會點排呢?   

weweroxy:

多謝你的回應, 近期聽了很多, 有很多媽咪都話協恩, 但亦有媽咪話純女校, 會影響社交發展, 出來說話或處事會怯, 各位點睇? 亦希望各34網媽咪繼續比意見小妹, 謝謝!   

我想問CSK是否即係陳瑞淇小學? 各位講聖羅撒校長問題, 咁會否影響到整間學校的教學質素? 以前聖羅撒一路也很難入, 點解現在聽各位講容易入了, 是否己下降?????    
‹ 上一主題|下一主題