用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學) ...
go

浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學) [複製鏈接]

Re: 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學

Ka媽,
"至於收生問題, 各年級都收."  Really?  Where do you get this?

Thanks!

Re: 浸會大學附屬幼稚園,小學及中學(王錦輝中小學)

Really?  Any one can give more info?

ka媽,
Why don't you ask the Kindergarden directly?  

But the Principle is very important to a school especially a new school.

我覺得更嚴重。學校的人事架構比較簡單,校長真的可以一手遮天,雖說浸大會有監管,但也只能是大的方面,影響有限。

Allie 寫道:
[quote]
ka媽 寫道:
如果被取錄浸小, 我就會放棄"大抽獎", 因為我現在擔心的係浸小唔收我囡, 我在"大抽獎"應填咩野學校? 外面真係風大雨大, 我囡可以去得邊啫? 我真係冇任何頭緒, 我最想有人同我講:"...重新保證100%取錄浸幼生...", 咁我先瞓得著o羅.

我覺得如果校長唔好, 直接受苦的係老師啫, 如果學校的教材冇問題, 對學生才是最重要的, 多年前在浸大讀了幾年夜校, 覺得佢地d教材編排清楚易明, 希望浸小都係咁, 我就真係放心囉.

之前我都好似你咁諗.  但好多人話我聽校長是一間學校的靈魂,  你睇視學報告就知啦.  你諗下校長就好似特首咁, 以前阿董果時, 香港似咩樣呢?  而且校長係咩人好易就會請番同style的老師/staff, 咁係咪好有問題呢?

所以我真係想有d 對佢有多d 認識的人出來講句話, 我地而家都係無咩根據的![/quote]

‹ 上一主題|下一主題