用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 入女拔是否要睇家底?
樓主: cher_mummy
go

入女拔是否要睇家底? [複製鏈接]

Re: 入女拔是否要睇家底?

scarlettes,
我頭先都想咁講, 但係怕比人叫我早d番去發夢.  我10月11號interview拿.

scarlettes 寫道:
你啲等等啦,等我囡囡都入到既話,就可以証明到女拔唔一定係睇背景既,我囡囡月中面試.          
--- 2J 作品

Sindy,
入到請件餅你食啦.  太豪唔得架..要儲學費呀.
請問有冇人知女拔收, 比唔比攪珠呢?  最理想呢就女拔收左, 然後攪珠入到St. Mary... 咁我就退番女拔個位出黎啦.. 呵呵呵.  
有人同我講話, 個校長會先睇小朋友樣先架...即係要match佢地既style..睇佢地個web d 女仔又真係好陽光, 好有自信樣.. 再望下個女...唉算啦, 當去見識下大既學校係咩環境囉.  跟住又會望下父母既樣...我呢就諗住著到LV人咁, 叫老公就扮Gucci 超人(講笑)... 算啦, 隨緣啦, 入到又開心, 入唔到都實有書讀格.  佢生性就開心啦.
--- 2J 作品

titichu,
你interview完可唔可以分享下呀到時?  我遲你幾日咋.  聽講係中文interview.  總之校長用中文問就中文答, 英文問就英文答.  佢用中文但係你答英文都會fail.  幼稚園老師就話一定要有笑容, 有禮貌, 通常有看圖問題, 叫我地訓練小朋友留意圖晝入面周邊既細微野, 因為校長會留意小朋友既觀察力.  祝好運呀.
--- 2J 作品

titichu,
係呀, 幼稚園老師都話就算唔讀私校直資, 當比機會佢地去見下大場面o咼, 佢話個過程對小朋友點都會有得著.  
--- 2J 作品

但係真係無試過一家3口都著到見工咁一齊行出街...諗起想笑添.   
laugh 寫道:
你自己往求職時是會穿合適的衣服去面試. 難道這理你也不懂.
--- 2J 作品
‹ 上一主題|下一主題