用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 西灣河基灣/北角循道你地簡邊間?
go

西灣河基灣/北角循道你地簡邊間? [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 西灣河基灣/北角循道你地簡邊間?

IrisLSK,

,我個囡都係後補生入西灣河基灣,佢讀1C,你個囡呢?

醒目開學勳章

小寶,
咁你揀定味? 我個囡今個星期都開始做功課,我就覺得唔多都ok,仲有佢哋Mon-Thur下午都會有導修課比30mins係學校做功課,所以佢返屋企會有時間溫書。d先生同校長真係好nice嫁。我個囡起初唔習慣,我同班主任傾,班主任都有follow-up。我覺得佢哋d學生開心d,有童眞,我去交後補form同見校長時就成日見到d學生入校務處,d staff對佢哋好好。佢哋學校現在都擴張緊,遲d會大好多,有圖書館、音樂室....,我個囡就跟佢哋學校的海天泳會學游水(其實都係我之前學的先生,但每堂就平$5啦!)   

醒目開學勳章

creamy-lanlan,

我覺得OK唔差!

醒目開學勳章

IrisLSK 寫道:
Xanthe,

不好意思,因為這幾天沒有上網,沒有回覆。合真巧我的女兒也是1C班,以後可否保持聯絡?你說與班主任傾過,我覺得班主任卓老師好像很cool似的,你是否親自接放學?每一次都是1C最後放的。

oh ic.. 合真巧!我係打電話比卓老師的,我個囡搭校車,你呢? and pls check pm.

醒目開學勳章

IrisLSK 寫道:
Hei Hei,

下星期已開始要默書,默的課文大部份在功課上已寫過多次,功課大約每日三様左右,暫時未feel到催谷的壓力,程度不算太深,尚算OK!

IrisLSK,
星期四要默中文喎!
‹ 上一主題|下一主題