用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問除了gc之外, 邊度有wee sing賣?
go

請問除了gc之外, 邊度有wee sing賣? [複製鏈接]

請問除了gc之外, 邊度有wee sing賣?

不想係gc買, 因為好多歌都係duplicate, 不想一套甘買, 商務無貨要訂, 有無人知還有邊度有得賣?

Re: 請問除了gc之外, 邊度有wee sing賣?

慧加兒現在discount 至$68 一套, 好抵, 不過賣剩幾多就唔知 lor!

Kammy

thank you, 但係我打去最近果間分店問, 已經斷貨, 問佢地會不會再有貨, 佢地話不知wor.

還有無其他人知, 因為我個仔好鍾意hokey pokey果首歌仔.

You can find some in Jusco, Quarry Bay........

醒目開學勳章

教協田園書局.

HI.

教協田園書局 $112/ set taiwan version, 1 song book with notes and with chinese translation, + 1 color story/song book.

I just bought with my friends together from a taiwan web, cost $114/set taiwan version. I bought Children songs and fingerplays, and bible songs.

check here

and here

deleted

多謝晒甘多位的資料, 或者我會去教協田園看看, 至於上網郵購, 不知安不安全? 我比較古老.

我就係想買 Wee Sing and Play

有另外topic話大陸書店有,click here

大陸版 "We Sing We Learn"教小小孩唱英文1-3冊 連CD.每本$17 Same as the one from 台版東西出版社

hinhinmummy,

give 教協田園 a call first, check the stock. if not available, you may ask 教協田園 to order for u.

I have trade with this web for over 4 times, very good, but if you just buy 1 set will be more expensive as you need to pay for the delivery charges and the handlings.

Next time if I order books  I will give u pm, and see if you need help.
ST

"We sing we learn" is different from "Wee Sing" ga.

hinhinmummy

I just bought from 慧加兒 at Kwun Tong last Friday, they have many stocks.  

我尋日去左cwb嘉蘭中心的專賣英文故事書的書店order左, 佢地得帶, 無cd, 甘佢地幫我係amazon訂, 只係計我網上訂購的價錢, 但係就1美金對8港元, 都ok啦, 因為我只係買一set. 但就要兩個星期先到lor.

多謝晒甘多位的information.

觀塘對我黎講太遠啦, 我放工要趕住返屋企教仔.

st

你下次pm我啦.

我今早上過觀塘慧加兒, 發覺嗰處冇曬書賣, sales講佢哋D書都搬曬過奧海城間shop, 連D Wee Sing 都搬走埋, 同埋而家冇discount喎。

sales話而家只得奧海城間shop仲有Wee Sing, 其他分店冇曬架啦!

sales又話而家冇discount, 價錢喺$78一套(CD連書s), 不過我對此價錢很有懷疑, 因為我之前响佢哋分店買過兩次, 見佢哋原價喺$100++, discount後一次喺$61.?, 另一喺around $66-68(?), 我覺得佢哋都幾亂lor , D sales又掛住自己傾計.....

Kammy

我都覺得慧加兒d sales 好不夠料, 我上次打電話去葵芳果間問, 佢居然連wee sing都不知, 我串埋比佢聽, 話佢地依家做緊特價, 都要等下去check, 跟住又話無貨.

問佢邊間有貨又話不知, 根本連幫我check下邊間有的心都無.

我依家訂果度, 計埋不駛96元. cd + 書

hinhinmummy 你又來攪笑啦, ...... 你串埋 w  e  e   s  i  n  g  比佢聽, 佢居然連wee sing都不知, ..... 好耐之前, 我都上去kwung Tong 睇過, 叫佢拆一本比我睇吓都唔得, 包實晒, 叫我點買 ????     

Kammy, 而家一見到講 '書'的topic, 實會見到你 :  :

這個慧加兒真差。我朋友都去左慧加兒,他講到唔係唔掂,而係好差差差唔掂,問佢有乜都唔知,佢話一定齊料所以唔可以拆,我朋友叫極佢開來睇下都唔比,終於我朋友話買,佢地就比我朋友睇下,但結果都買唔成,仲搞到好唔開心,因原來裡面個函唔同,係無繪本,只得歌譜,又無折,所以我朋友唔要,個sales話開o左唔可以唔買,但我朋友話問o左是否齊料,個sales話齊,結果都唔齊,後來搞到嘈嘈閉才讓我朋友走,他剛剛回家打比我鬼殺咁嘈,所以....

danniewo

其實我覺得就算係拆開咗, 一樣可以包番佢啫 (收縮膠+風筒) , 無理由拆開咗一定要買, 咁樣服務態度, 呢個時世點做呀 ????  佢想焗你買就真

Hi Danniewo,

咦, 乜Wee Sing 仲有本繪本响裏面嘅咩?

Hi Lily2003,

喺呀, 真喺有書嘅地方就會揾到我架啦! : 我行書展都行咗兩日呀! 不過買得唔多, 驚俾老公鬧!

Kammy

Click here

我就係訂左呢套啦.

Lily2003

係第二個topic見到, 不知你係不係買左sing along的cd?

係mug 東東? 我上網search不到, 可不可以講下?
‹ 上一主題|下一主題