用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問大家有冇聽過"盧峰"教畫畫很出名的 ...
樓主: HB
go

請問大家有冇聽過"盧峰"教畫畫很出名的 [複製鏈接]

我之前都係lauerica介紹呢個畫畫老師俾我,我2個仔巳經係呢間畫室學左2年幾差不多3年啦,

我亦都有排盧峰,仲排到有位添,但我冇去學呀, 有幾個媽咪朋友個仔女都係盧峰學緊,我睇過我朋友個大女D圖畫都好靚,同我大仔都吾係差好遠,不過我覺得我個仔學果D會多元化D有時又做立体制作,有時又會有混合顏料,所以我2個仔都學得好開心,上年佢地仲得獎添,哈哈,!!咁所以我排到都吾學law

我都有問過司徒姐姐點解盧峰咁多人排,佢話佢係好多吾同畫室同中小學教過,但都冇盧峰教出來咁好質數,佢話盧峰要求高,有完善進度俾D學生段練繪畫,當學生年紀越大就見到同出面學果D絕對冇得比,話冇層次等等(吾記得仲有乜)佢話盧峰著重投放係畫畫方面,所以成日俾人話冇創意,仲話好多係第二度學開話著重創作既小朋友好難適應喎,因為果D學生好冇耐性成日貪新鮮喎

鬼咩!玩開點會有耐性坐定定呀!計我話最緊要睇下自己個仔女適合邊種形式,我個人覺得應該各適其式,吾係人話冇創意就一定吾好,每種形式都一定有個人之處,如果吾係都吾会會有咁多人學啦,吾通果D人盲咩!!

我都有個老師電話,駛吾駛我pm 俾你地呀??

係呀!我記得做女果陣都巳經聽過盧峰,哈哈.咁快過都成十幾年啦
!
講真,我都想知創意既定義係點?

我之前俾呀仔參加過好幾間話自己好有創意既畫室,點知參加左之後發現係另一件事,因為完全俾佢地D廣告宣傳欺偏,完全冇質數可言,技巧又冇都吾知學左D乜 ,我覺好多都過份濫用創意呢個名詞囉!!!!!!

你地又點睇"創意"??分享下?

原文章由 gogolaw 於 07-8-16 02:23 發表

我兩個女都係盧峰學畫,我都覺得幾好。(很好我唔敢講。不過,價錢合理,而且交通方便又近我屋企。我都要排三、四年(我選定weekend only),直至現在已學了三年。(盧峰係我以前一個舊同事介紹的,十多年前同我 ...

yaya...你之前都係司徒姐姐到學嗎??

原文章由 丸媽媽 於 07-9-25 02:07 硐表

完全同意司徒姐姐對廬峰既描述,佢地真係好嚴謹,連上堂遲5分鐘都會有老師出來照肺,我就曾經給老師話過,小朋友黎學畫,不單只有畫,還要聽埋開始時講解既概念同理論....  

以前大仔細時,我都好在乎送他學畫既畫 ...

咁多人問等我幫下手啦,
我都係lauerica介紹前盧峯老師 司徒姐姐俾我,

你地可以打俾佢問下, TEL :94967234
‹ 上一主題|下一主題