用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 兒子的皮紋測試令我少了擔心,更了解他(有勉勵作用) ...
樓主: Reiki
go

兒子的皮紋測試令我少了擔心,更了解他(有勉勵作用) [複製鏈接]

其實半年前,我同事已經同我講過,但係只是$1,200,內容同這裏講到的一樣,但佢個女係好叻,指紋分數係超出了高分個案一大截,而且唔係佢主動做測試,而係個centre 去個女個d資優兒童補習班度sell

佢介紹比我,我唔敢去,因為驚個報告好低分,自己接受唔到,而家經濟又差左,唔減價仲加價?會唔會d家長比個中心覺得我地好想做呢D測試去睇下自己小朋友的問題,而抬高左個價呀?

在香港,只有一個中心做呢 d測試,所以唔會錯

Hi Reiki,

佢個女有做到呀,如果唔係點知佢高分呢,我冇考究準唔準呀

不過我就覺得你好似皮紋測試centre 個sales 囉, 如果今年年初先加價,而家有咁多媽媽報名,經濟又咁差,係唔係可以去返之前個價,即係$1,200 或者更平呢????

原帖由 Reiki 於 09-3-21 13:44 發表
在網頁也看到他們在年初加了價, 不過它的報告的份量十分詳細,最重要是對你和孩子有沒有幫助。
皮紋測試不是計你的IQ,不是智能評估,是計TRC值,主要去看每一個人自己的強項和弱項,所以不用顧慮跟人比較。不是高分就是叻, ...
‹ 上一主題|下一主題