用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒尼詩道官立上午小學 (A.M.)家長分享區
樓主: angela1122
go

軒尼詩道官立上午小學 (A.M.)家長分享區 [複製鏈接]

cherrynequ: do you still have the primary 2 pass paper can share to me to copy?please!
my email:[email protected]
thx
原帖由 cherrynequ 於 07-8-23 12:35 發表
yi
我個仔升小四了, 聽佢講男仔比較多.
我個仔都有提到有些同學係插班來讀, 有些係聖心, 我估係因為軒上壓力無咁大, 而且升中都比較有保証, 因為有聯繫中學, 當然成績唔可以太差啦.

...
Macus Ma Ma

Hi, 可否借我你仔仔的二年班試卷COPY,可以嗎?唔該哂...
原帖由 hinhinmummy 於 07-10-18 14:32 發表
至於閱讀風氣, 我吾知其他學生, 但我個女就變左書不離手, 每week 要同佢去圖書館借小說看, 佢依家作文分數, 係全級第一
Macus Ma Ma

CHEAP: 可否給我參考下你仔仔二年班的試題呢?可SCAN或借我COPY又可,你COPY左寄比我,我比返錢你...好嗎?唔該哂...
我EMAIL:[email protected]

原帖由 cheap 於 07-3-6 15:19 發表
cheungjen,

我個仔仔係插班生, 現讀緊3年級, 以前係讀英文小學
Macus Ma Ma

Just only for reference, and let him do more similar exercise only.
原帖由 hinhinmummy 於 08-12-19 09:16 發表

我女已經5年級, 二年級果d 已經吾知去左邊...........

同埋見你係甘問人拿past paper, 有用咩? 點解要past paper?
Macus Ma Ma

請問你們暑假有無在灣仔區報讀一些暑期班呢?可否介紹下呢?最好是平日啦.唔該哂...我仔仔都係讀呢間的...覺得唔錯同唔你太過深,同下午校唔一樣的...
Macus Ma Ma

有無灣仔媽媽,仔仔女女又係讀軒小上午的,可否幫我湊我仔仔去中央圖書館附近的補習社嗎?當然會付錢的...只是帶去...
Macus Ma Ma

請問你地有無媽媽有時間可以做PART TIME接送呢?
仔仔讀上午校,放學會搭校車去中央圖書館補習社,咁我想請EE或MAMA有無TIME 埇我湊返灣仔屋企...
幾錢人工呢?PM比我啦...
Macus Ma Ma

我個間無架。。。我問左啦,好煩囉。。。但幾好喎。。。。
原帖由 ernestchow 於 10-7-27 16:51 發表

不用担心,補習社有職員去學校 pick up 你子女放學去補習社
Macus Ma Ma

PM to me la...please help!
Macus Ma Ma

你好,我仔仔都係讀五年級,軒上.不過成績OK啦...都唔知點同佢揾書.
SPECIAL 中文...
你呢?
原帖由 cherrynequ 於 07-8-31 12:45 發表
calvinB,
唔使客氣, 希望幫到你啦.
咁你真係都幾辛苦喎, 因為咁大個仔都好難要佢聽哂自己話, 而家仲細喎, 再大 d 真係攪唔掂.
軒上係兩測兩考, 每個星期都有dictation, 但只有中文 or 英文, 讀書壓力真係無 mud, 平 ...
Macus Ma Ma

是了,我想問下有無由學校返去順利個邊...好煩,因仲有年幾,如我姑奶唔知會唔會同我湊....
仲有如升中可以報我地九龍區的學校嗎?
謝謝你們...
Macus Ma Ma

SORRY HINHINMUMMY,其實我只是想知道模式和比多啲佢試做...
不過而家我仔仔己經五年級啦...

原帖由 hinhinmummy 於 08-12-19 09:16 發表

我女已經5年級, 二年級果d 已經吾知去左邊...........

同埋見你係甘問人拿past paper, 有用咩? 點解要past paper?
Macus Ma Ma

我想問問有無保母車介紹如從順利去軒小上午呢?
同埋有無好的補習社介紹呢?
謝謝你們...
Macus Ma Ma
‹ 上一主題|下一主題