用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人聽過:德信幼稚園
go

有無人聽過:德信幼稚園 [複製鏈接]

我有個朋友個仔入左2009年讀K1(德信幼稚園)
Tak Sun Private Kindergarten
有無mami聽過....我就未聽過...哈哈
唔知好唔好既呢...
   0    0    0    0

德信好似我同事個囝讀過, 好似曾志偉細個都係讀呢間, 不知有無記錯?

我個仔都收左不過最後都冇交留位費, 佢係一條龍學校, 小學好, 但中學好似係Band 2學校, 係MOS, 虯學麻麻地, 而且民生同另一間都收左佢,所以我地最後係冇選

培正都係一條龍,咁培正同德信邊間好?

原帖由 AndersonMama 於 08-12-1 09:39 發表
我個仔都收左不過最後都冇交留位費, 佢係一條龍學校, 小學好, 但中學好似係Band 2學校, 係MOS, 虯學麻麻地, 而且民生同另一間都收左佢,所以我地最後係冇選 ...

我有個鄰居個小朋友讀緊德信, 聽佢講, 德信的小學係要大抽獎唔係幼稚園一定可以直升嫁喎... 只不過係在第一round自行派位時, 學校會優先收左自己幼稚園的小朋友先... 但都唔係收晒嫁喎... 應該唔算係一條龍黎... 至於小學上中學就唔清楚啦... 因為我地唔係個區住, 我個鄰居都係話博易d入佢間小學咁話...
‹ 上一主題|下一主題