用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果
樓主: mmmng
go

民生書院 ~~ 於28/11寄出面試結果 [複製鏈接]

原帖由 Bebichhichi 於 08-11-27 13:26 發表
c囉, 我個仔果日表現麻麻, 又唔肯講名, 又唔講幾歲, 我估都係衰硬多囉

我諗又未必架,因為我地都晤知學校的收生標準,同埋個日咁多小朋友一齊,有人話要睇埋家長填份問卷架,都晤知會晤會系我填得大'行',所以晤收?

回覆 # 的文章

點解有人收到, 有人未收到, Windytiu, 請問你住邊區呀, 學校會唔會分兩日寄信.....

啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!!

原帖由 carol_kk 於 08-11-27 13:51 發表
啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!! ...

On waiting list.

is your husband a senior civil servant?

但我知道民生好鍾意收公務員仔女咖

原帖由 WanWah 於 08-11-27 14:02 發表
佢收咗我個女下午 Class, 封信有幾頁紙.

其實我個女in得最差係哩間, 因為佢掛住玩玩具, 唔答老師. 所以都好奇怪佢哋点解會收佢. 我又無任何 background, 只係老公係公敄員同埋佢係大b (1 月).

所以真係無咩準質,.. ...

叫我99睇下有冇信先.  封信係中定英文gar?

[/quote]

原帖由 honeyki 於 08-11-27 13:45 發表
點解有人收到, 有人未收到, Windytiu, 請問你住邊區呀, 學校會唔會分兩日寄信.....

我住荔枝角啊,信封郵截系12月16日

系11月26日先啱

好開心呀..... 收左我個女讀下午班,其實我覺得INTERVIEW 重要外,份問卷都好重要,我填果時,都係睇左D書AND好認真咁填...我個女既DADDY 都係公務員..

原帖由 connieandsimon 於 08-11-27 14:22 發表
好開心呀..... 收左我個女讀下午班,其實我覺得INTERVIEW 重要外,份問卷都好重要,我填果時,都係睇左D書AND好認真咁填...我個女既DADDY 都係公務員.. ...

我聽人講都話民生几仲意收公務員地仔女,恭喜你地啊

I think coz 'Big' bb is the major factor

Therefore, my bb is no chance la as she is 'small' bb.

原帖由 siusung 於 08-11-27 14:13 發表
但我知道民生好鍾意收公務員仔女咖

有無媽咪係申請k2插班?可否分享吓?我收到信了,不過係waiting list, 我成個人好down 呀!

哦~~原來民生鍾意收公務員仔女, 唔怪得我個女被取錄啦!!! 因為我同老公都唔係民生畢業, 又無人事關係, 幾仟人去IN喎, 我都打定輸數唔會收架啦!!! 可能因為老公係公務員, 所以就收咗我個女 (下午班)

原帖由 mickychow 於 08-11-27 14:27 發表
有無媽咪係申請k2插班?可否分享吓?我收到信了,不過係waiting list, 我成個人好down 呀!

我都系好down啊,我會睇埋跟住落來kv結果,總有12月同埋1月總各有一間要IN.都系我地心水,如果到時都晤收,我會俾佢讀依家俾左留位費呢間,睇下佢讀成點(佢系細B),或者出年都會試下申請K2插班

原帖由 mickychow 於 08-11-27 14:27 發表

我都係插k2喎, 不過仲未收到信(今日未睇信箱).  你幾時收架? 都預左唔收, 咁多人爭.

---->  我第一時間摸下, 有少少厚   hahha exactly what i was doing

原帖由 carol_kk 於 08-11-27 13:51 發表
啱啱湊完阿囡返學, 返到屋企開信箱, 見到民生封信呀! 我第一時間摸下, 有少少厚, 估緊到底收唔收呢? 即刻打開黎睇, 收左呀!!! 好開心呀!!! 希望多d人有好消息啦!!! ...

但我朋友都係老公係公務員, 佢今日有信喇, 一樣唔收呀,所以應該又係無關係架~
‹ 上一主題|下一主題