用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: YN
go

2009 P1 [複製鏈接]

katykylam,

中默是單元一第1及3課, 即'我的家'及'報紙和蘋果'.
至於功課, 要待1A班媽媽回答你啦, 因我囡不是1A的.

原帖由 katykylam 於 09-9-22 00:27 發表

我囡囡都是1A班的, 請多多指教.

今天手冊囡囡寫了以下, 問她是怎麼又答不出, 可否告知是怎麼.

"2) read HR ret Wrn2819"

明天第一次英默, 希望各位的囡囡都有100分!

中默的範圍是否每班不同? 囡囡說默(一)一 ...

原帖由 katykylam 於 09-9-22 00:27 發表

我個女就話第一課只默生字,第三課就要默課文。唔知係唔係班班都一樣。

原帖由 晞晴媽咪 於 09-9-22 00:03 發表
你地就好啦, 可以抽到陪囡囡去旅行, 我都係想同佢影相咋, 不過, 佢應承左旅行時會乖同埋跟實義工家長, 希望佢玩得開心啦.

唔好提中默啦... 好甘... 默黎默去都仲差 D ... 救命... 仲有一日溫咋... 唉....

晞晴媽咪 ...

你女女咩社?我留意下幫佢影下相。

中默... 真係難搞.... ai...「求學不是求分數」,係唔係大家都做得到呢?

今天手冊囡囡寫了以下, 問她是怎麼又答不出, 可否告知是怎麼.

hello, 我都係1A的,根據我囡手冊寫係" read HR return  28/9" 英文科交左2個Home Reading Bag比老師,老師會入左本書比佢地拎返屋企睇,睇完下堂return比老師;

中默阿囡都係話默詞語,即抄寫個d,但我都會同佢試默下第三課,當實習兼以防萬一,好彩剩番既字都唔難!

以上資料全部由我囡提供!我囡係一舊好大既"雲"尼架,有誤就搵佢算帳la,哈哈!

吓, 有兩個reading bag咩, 我之前幫佢準備咗一個咋! 中默, 我會第一同第三課寫過的詞語全部同佢溫一次。

原帖由 mylau 於 09-9-22 11:04 發表

hello, 我都係1A的,根據我囡手冊寫係" read HR return  28/9" 英文科交左2個Home Reading Bag比老師,老師會入左本書比佢地拎返屋企睇,睇完下堂return比老師;

中默阿囡都係話默詞語,即抄寫個d,但我都會同佢試默下第三課, ...

吓, 有兩個reading bag咩, 我之前幫佢準備咗一個咋! 中默, 我會第一同第三課寫過的詞語全部同佢溫一次。

中默阿囡都係話默詞語,即抄寫個d,但我都會同佢試默下第三課, ...

Should have 1 reading bad only for PLPE lesson.

我本來都係準備左1個架,後來阿囡話老師叫交多個bag,咁咪又整多個囉;放學返來,又真係冇左個bag,問佢仲話交左比老師添,aiya,唔通佢又亂籠症發作;等我星期四睇食飯時,裝下佢櫃桶有冇收埋左先!

原帖由 AveryMak 於 09-9-22 11:17 發表

sorry, typo mistake, should be "reading bag"

c班個reading bag 好似冇用過喎??
原帖由 mylau 於 09-9-22 11:49 發表
我本來都係準備左1個架,後來阿囡話老師叫交多個bag,咁咪又整多個囉;放學返來,又真係冇左個bag,問佢仲話交左比老師添,aiya,唔通佢又亂籠症發作;等我星期四睇食飯時,裝下佢櫃桶有冇收埋左先!

...
;-) :-o 8-) :-? :-P :-x

除了識默之外, 我估老師對字體還會有要求, 唔可以寫得太差...
原帖由 Mcada 於 09-9-22 10:33 發表

你女女咩社?我留意下幫佢影下相。

中默... 真係難搞.... ai...「求學不是求分數」,係唔係大家都做得到呢?

原帖由 AveryMak 於 09-9-21 14:56 發表
星期六日無開電腦, 所以無上bk。不過, 我囡囡係星期五已經同我講, 你抽到做義工家長; 唔該幫我囡囡影少少相呀! thanks!!

一定一定!

請check pm

1A係Monday上PLPR,可能你地今周未上,所以未派!

原帖由 safarimama 於 09-9-22 12:31 發表
c班個reading bag 好似冇用過喎??

請check pm

醒目開學勳章

回覆 4# safarimama 的文章

Hi safarimana :

セ要帶reading bag ??

醒目開學勳章

回覆 4# safarimama 的文章

原帖由 mylau 於 09-9-22 11:49 發表

...

一樣呀......不過結果阿女尋日又拎返個新既返黎.

多謝你! 今個星期六我地可以相認喇!

原帖由 小熊媽咪 於 09-9-22 13:42 發表

一定一定!

係呀....c班應該係星期三帶, 但我叫阿女日日帶住先. 個袋要有顏色筆,膠水&交剪
原帖由 rebeccalo 於 09-9-22 14:00 發表

‹ 上一主題|下一主題