用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 寶血vs St Paul church
樓主: didima
go

寶血vs St Paul church [複製鏈接]

原帖由 jennki 於 08-11-22 12:10 發表
jjtseung, thanks for your info. How about choosing between SKH, SPC, St.Cat and KV? Any idea?

St. Cat & KV出佐result了咩?

SKH vs SPC vs SC vs KV都好唔同wor?

倫名氣: KV = SC > SKH > SPC

KV & SC無學劵, SKH&SPC有!

你住係邊? 想小朋友入邊間小學? 希望傳統教學(課程深, 早默書寫字)or活動教學, 2文3語的要求去到邊個程度?

原帖由 jennki 於 08-11-22 13:38 發表
hi, jjtseung, I wish my girl to have a good level of both english & chinese language in order to get into good co-ed primary school, as there is a little brother after her. I'm also waiting for SC and KV.

呢幾間裡面, 2文3語最好應該係SC.

如果St. Paul co-ed --> 咁應該SKH岩些!

KV比較傳統, 功課多, 默書寫字, 做數學... &聽講間學校無mud家校合怍&溝通! 我個人感覺已經唔合時lor, 佢缺少機會比小朋友發揮創意&全面發展! 不過佢的名氣真係會幫到考名校!

原帖由 tammytam124 於 08-11-24 11:34 發表
didima&jjtseung,

星期六帶囝囝交SPC留位費, 去到瑪沙, 囝囝話是否再坐小巴去"sir"滑梯個間 (佢意思是去寶血) 我話不是, 是去斜路那間學校, 跟住佢開始扭計及哭, 我話睇咗間學校先啦,都有"sir"滑梯(因我唔知佢是 ...

tammytam124
你仔仔真係好可愛! 咁佢真係自己揀佐啦!
‹ 上一主題|下一主題