用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 80
樓主: 雪文
go

油塘小學加油站 - part 80 [複製鏈接]

我屋企部電腦早排壞左, 咁叫左hp上黎整, 整唔到, 佢成個harddisk 換左, 而家唔知why 係屋企有好多網都上唔到, bk ar, discuss.com.hk 都上唔到, 知唔知可以點整?

原帖由 lky2008 於 08-11-19 09:30 發表
我就著錯衫,攞左件厚褸出來著,搭MTR差D焗+熱暈

明天啦, 明天話得15度...

係lor, 佢仔不停嗌凍wor
原帖由 lky2008 於 08-11-19 09:34 發表

我覺得今日唔駛住!我女都係著short-sleeves的底衫。不過再凍D要喇!

醒目開學勳章

各位早晨 ! 我听你哋講, 返工啦.
我仲係暈暈哋, 但咳仲未全好.
好返少少

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:32 發表
今朝我仔著長袖底衫, 冬季pe 衫 + 冷衫, 同學仔媽咪話佢仔覺得凍, 著左羊毛底衫

好焗bor

有無睇e生ar??
原帖由 雪文 於 08-11-19 09:35 發表
我仲係暈暈哋, 但咳仲未全好.
好返少少

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:34 發表
我屋企部電腦早排壞左, 咁叫左hp上黎整, 整唔到, 佢成個harddisk 換左, 而家唔知why 係屋企有好多網都上唔到, bk ar, discuss.com.hk 都上唔到, 知唔知可以點整?

你部機好似買左唔係好耐咋bor, 咁快壞?!!?!??

我同你問問同事...

我under 15 度先俾佢地著ga.
原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:32 發表
今朝我仔著長袖底衫, 冬季pe 衫 + 冷衫, 同學仔媽咪話佢仔覺得凍, 著左羊毛底衫

醒目開學勳章

同我仔差唔多, 不過佢今日無著毛羊底衫.  講講下, 我好似唔見有, 放在那里呢, 定係細咗俾咗人 ????

我佬晚晚late返, 我哋無厚被盖, 今晚要大家逼埋一齊取暖. 我仔張床仲係草席呀

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:35 發表

hoganma: 你個係咪用 vista ???

原帖由 雪文 於 08-11-19 09:35 發表
我仲係暈暈哋, 但仲未全好.
好返少少

我而家晚晚都咳啦.......但並假, 我要留返next week放

原帖由 come爸嘩 於 08-11-19 09:35 發表

明天啦, 明天話得15度...

聽日一定著啦!唔通著一次乾洗咩

Miss KY

有英文問題想問

邊d verb + s, 邊 d 係加es

亞仔早2日問點解go 係加 es 唔係加 s, 唔識答

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:35 發表

今朝都見D學生著厚棉褸返學。

係ar vista ar, 買左11個月lor
原帖由 come爸嘩 於 08-11-19 09:39 發表
hoganma: 你個係咪用 vista ???

醒目開學勳章

無啦, 仲係自己食葯.

我今日有少少賭氣, 我爸係咁阿之阿咗咁唔多滿意帶我囡去睇牙, 我就係要佢去. 唔好下下就叫我請病假

昨日又問返來要唔要煮飯, 我話煮飯有幾難呀, 又唔使你整送, 洗咗米放下去.

佢的態度真係好差囉

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:36 發表
有無睇e生ar??

我今朝都見到
原帖由 lky2008 於 08-11-19 09:41 發表

醒目開學勳章

你next week有咩事呀 ??

原帖由 come爸嘩 於 08-11-19 09:40 發表

我而家晚晚都咳啦.......但並假, 我要留返next week放

醒目開學勳章

我都有俾我仔女穿wor,你預咗佢一返學校就除加啦, 但早上油塘好涷嘛.

原帖由 lky2008 於 08-11-19 09:41 發表

hoganma

問左老公, 佢話可能係 firewall 問題, 你試下 disable 左個防毒軟件, 試下上5上到去~ if 上到, 証左係 firewall 問題, 咁就之後先再裝返個防毒軟件, 再set過d details~

原帖由 hoganmama 於 08-11-19 09:34 AM 發表
‹ 上一主題|下一主題