用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 有沒有收到取錄信
樓主: Makmavis
go

有沒有收到取錄信 [複製鏈接]

望到頸都長,終於收到acceptance letter。好開心呀!我唸我好大機會send 阿仔黎金巴倫讀。
我本來都係呢星期六去in KV, 决定唔去lu。我反而唔係咁鍾意KV,金巴倫教育模式會比較係我想要嘅。

icyman,

my son is also a small boy (born in end of sept) That means your son and my son might have chance to become classmates

When will you go to pay for the registration fee? I am going this Sat.

babyhiliary,

你唸清楚你自己想要muc 囉, SN & KV 真係好唔同. 我聽其他媽咪講打去KV 問收唔收細仔,講明細仔要有好突出表現先consider 收, 仲話就算收都比較難跟到程度.佢地咁多學生又真係好難 take care 到細仔.既然係咁,所以我決定唔去 in. 費事 side 時間.

satsui,

我都報左HKPS, 同你一樣我只想阿仔讀呢2間其中一間

原帖由 SATSUI 於 08-11-6 18:34 發表
My boy has the same case as Babyhilar's son.  Extremely naughty... walks around in playgroup but he can sing those songs @ hm though he's only a "small boy"...

My view is kinda the same as fastsin's ...

你地有無發現呢度SN收左嘅暫時都係仔, 有無女呀?

Satsui,
SJC 都收左我個仔呀.我可能都會明天交埋留位費for backup. 但我始終最心儀SN. HKPS 太難入lu, 我都期望唔大.

原帖由 SATSUI 於 08-11-7 10:36 發表
KV 我都會in, 其實志在 8 下.  我十分著重學校的語境.  所以kv is not my cup of tea.  講真, 去到個仔坐都坐唔定, 一定唔收, hahaaa 不過想去睇睇一間gum出名既學校.

反而 SJC 收左小兒, 仲唸緊交唔交留位費, inte ...

咁嘅..我好怕萬一呢段時間SN 有muc 差遲 (話晒學校細' 同埋早年發生過董事打官司...), 我阿仔都有個backup. 我係咪緊張過度?

仲有上星期去SJC 我老公無去,我都想佢了解下先 in case he likes SJC better.

原帖由 SATSUI 於 08-11-7 11:23 發表
w2b,

但sn 已收了你, 為何還要交留位費??  心大人細... 好煩, 好開心情況同你相近, 所以想問你意見.

我都無去到SJC呀,比老公話既然決定SN就唔好攪咁多野。

原帖由 SATSUI 於 08-11-8 11:17 發表

做啊媽係gum, 個個都緊張, hehe... 不過我最終都無去

我仔考到SN後,我即刻決唔去KV in 就係因為我覺得呢間學校cool. 我唔想阿仔係呢D 環境度學習同成長. 都費事side 時間.

我本人好buy Montesorri, 所以SN環境好接近我要嘅. 雖然SN 都唔係行真 Mont, 但環境好cozy. 仲有, 果日 in Ms Fung 話k1 下學期先開始教寫字bcos 到果時小朋友muscle 發展好D, 楂筆control 得好D, 我覺得呢間學校真係好decent. 好有Mont 精神  好為D小朋友考慮

你地有無留意到大部份媽咪feedback 都好 positive. D 小朋友都好happy, 咁就唔使再唸啦!
‹ 上一主題|下一主題