用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 09年已獲取錄的IK1入黎交流
樓主: ylliu
go

09年已獲取錄的IK1入黎交流 [複製鏈接]

小朋友名字.....班別..............性別....................住係邊
Macro.........................M....................Tsuen Wan
Cicy..........F..................F.................Kwai Shing
Natalie......H..................F.......................Yau Tong
Coby...........................F.....................Yau tong
Bryan..........................M..................Lai King
俊言.............................M...................   Yau Tong
霖霖.............................F....................Tai Kok Tsui
Ian..............................M....................Lam Tin
Harminee........H...........F.....................Tsing Yi
Aster ..........F...........F................. Lam Tin
Hei Hei .................M.............Hunghom
Jasmine ...............F..............Shatin
Astin ...................M................Mei Foo
Anson澤騫............M................Tsing Yi
cash .................. F ...........kwun tong
念童..........L.........F............Lamtin
Elliott (博博).....L..........M..........SheungShui
Jacob(朗朗)..............H..........M..........Tai kok tsui
Jeff ............H................M..........Tsuen Wan
Cloris.......................F.................Lai Chi Kok

我係IK1(L)瑤瑤既媽咪,關於功課既安排,你講得冇錯,係老師響Orientation day個日講的..

原帖由 chris712 於 09-9-23 17:09 發表
我今日見到阿妹啦,但仲係喊緊..其實童童都好想同阿妹玩,不過阿妹有姐姐抱住,又有d扭,不如你同佢講下叫佢唔使抱,同童童玩下呀!(其實仲有一個都係k1的小朋友,係童童舊同學,可以一齊玩下嘛!)

關於功課,好似大家有d c ...

星期二開始,我見阿女個書包多左本"Much Fun at School"既story book,係咪已經教晒唔使帶返學呢?我問阿女佢就話教晒,我都係信一半,照擺返響佢書包...有冇其他媽咪知道呢?

Chris,

瑤瑤係小白兔組的‧

原來本much fun at school已經用完,咁我都唔再放響瑤瑤書包lu..

博博媽咪,

瑤瑤成日響屋企提起博博個名,話學校有個小朋友叫"X博X"wor,我問佢點解成日講,佢又答我唔到wor~

ms 廖冇試過主動打比我,次次都係我打比佢問阿女上課既情形... 花燈會果日,我留左電話比佢,我竟然響2:45pm收到佢電話,當時都好surprise點解佢唔使睇住班小朋友..

原帖由 chris712 於 09-10-5 00:48 發表
愛班媽咪,

你們成日都有收到老師電話的嗎?
um,開學咁耐...老師都只係打過一次黎,話我個女整親眼,我先順口問到幾句...
ms 廖有打比你們嗎?

博博媽咪:

瑤瑤都有報"中華小墨寶",上左一堂返黎就用隻手扮天鵝,好攪笑!

祝博博生日快樂呀! 之前我問阿女生日會係唔係博博有份生日,佢又話唔係,都唔知佢邊句真...

原帖由 Michelle_Hung 於 09-10-8 14:16 發表
好彩你提下咋~ 我真係唔記得聽日唔使返學添!! 即刻打返去同工人姐姐講...

深崇我一路都覺得佢好貴架喇, 不過都無辨法啦, 同埋我想問係唔係無男仔學跳舞架??? 其實我好想俾個仔學, 但驚好似好怪咁... 博博逢一二三都 ...

我囡都有講有通粉食,同埋通粉入面有好細條既carrot.  
仲有佢話平時搭校車如果好急要wee wee,校車姨姨會叫司機停車,比佢響街邊既坑渠解決....真係估唔到咁羞怪都得...

原帖由 chickenwing2006 於 09-10-17 02:03 發表
請問各位 ... 你地小朋友有無講茶點有通粉呀 ??

我囡講係 WARM 既 , 有 MUSHROOM 有 CARROT 一齊架 WOR , 唔 G 真唔真呢 ??

我囡有上小墨寶,佢話上得好開心,因為係李老師教. 老師會播音樂,小朋友跟住音樂既拍子諗詩同做動作,仲會教佢地認字同埋成語.

另外我囡大約兩星期前,有兩日同我講'博博今日唔開心喊,我下次見到佢喊會叫佢唔好喊",有時又話"今日博博冇喊好開心",可能博博真係唔鍾意上興趣班所以唔開心?

原帖由 Michelle_Hung 於 09-10-27 12:21 發表
其實有無媽咪知小墨寶同小劇院點好玩法?? 博博一o的都唔肯同我講玩咩, 係早幾日睇到有媽咪話小劇院有個mask叫"丹丹"我先搵返佢果個mask出來問佢係咩黎, 佢講o左少少, 同埋哩幾日成日搵o野扮mic叫我講o野, 我問佢好唔 ...
‹ 上一主題|下一主題