用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 兆強續版.PART-48
樓主: kt8001
go

兆強續版.PART-48 [複製鏈接]

原帖由 beywat496 於 08-12-16 22:43 發表
Wa ~~~~
Hoganmama, 你個仔好掂, 無十成都有九成啦。
你上次自製題目好掂 wor ~~~

我仔話中文識, 英文好易, 數學超掂, 中作都掂

佢咁講我仲驚

Sukiho, 你有無利誘你仔仔 ?  For example : 如果成績好,  ...

我有利誘佢ga考得好就有份禮物,假期盡會帶佢哋去ocean park or 廸廸尼玩...

原帖由 kt8001 於 08-12-17 17:05 發表
其實係幾時架. classroom寄了比我, 我又唔見左. beywat,你明天幾多點去呀. 我明天返公司講數. 之後我都可以去睇下. 希望我明天可傾得掂啦.

早幾日我有收到 classroom 話開倉,等我今晚噃去搵下先再話你聽....

原帖由 kt8001 於 08-12-17 16:59 發表
係喎, 我又睇d唔睇d. 冇法啦, 我係度睇你打的字. 一度就同勞工署講緊野. 哎, 好煩呀.

喂! 我有喎借比你哋copy用完至還給我,亞仔暑假時就有睇過,而家忙到死都唔得間睇...

原帖由 kt8001 於 08-12-18 13:58 發表
其實我諗唔會咁容易可以REPEAT,佢都要留位比真係好BAD的學生, 你個女都是中上呀, 我個囡同你囡囡差唔多. 你歉者. 其實最怕係我個仔. 時時都已為自己好勁, 點知冇錢淨.又話自己識,點知英文取得64分, 都冇佢收.

...

我都好緊張唔知亞仔得唔得

原帖由 kt8001 於 08-12-18 14:04 發表
各C9,
我明天要見工啦, 不過係PARTIME, 我好驚呀, 咁大個C9去見工. 好似同D後生女爭飯食咁. 但我唔做野在屋好唔自然同重多野做過以前.
你地為下我祈禱啦!...........啊!...........門. ...

加油呀! 你實得嘅! 祝你成功

原帖由 kt8001 於 08-12-18 14:08 發表
SUKIHO
你講緊成語動畫廊係咪. 好呀, 你有我唔駛又灑錢買啦!

係呀!  好耐之前佢契媽送ga,等到而家先嚟睇..

原帖由 kt8001 於 08-12-18 14:26 發表
麻煩你啦, 識到你真係好. 

點比你好呀! 等我噃去睇下啲成績明天報料..

原帖由 hoganmama 於 08-12-19 13:51 發表
學校張紙有寫係借咩為數學書, e.g. 摺紙, 空間, +-x/ , 之類書籍, library有好多呢類書借

beywat,

你快D去圖書館借,好快比人借哂..

原帖由 beywat496 於 08-12-18 23:49 發表
等下報下我囡料比大家聽 :

中文科老師叫各位小朋友Listening低過60分的站起來, 說 : 「你睇吓你地幾醜, ...............」
中文科老師叫各位小朋友中文卷低過60分的站起來, 說 : 「你睇吓你地幾醜, ...你仲成日打 ...

到我報料: GE Reading 90, Listening 100, Speaking 9x, Dictation 91, 但中和數得6x,常識唔記得,我諗緊點樣幫亞仔攪好啲中文,比佢激死我

原帖由 kt8001 於 08-12-20 19:31 發表
beywat,
我都係空多吉少.不過我會繼續努力,因我在家會short short地, 時時捉住人來鬧,所以我一定要做野, 我諗住如真係找不到我會去讀書讀下助護,牙護,美容等課程讀下,起碼無文員做都有其它出路.  ...

各位早晨,

Please check a.m.

Thanks!

原帖由 hoganmama 於 08-12-20 09:22 發表
有故事形式, 有漫畫形式, 凡事向好果邊諗, 學校都係想學生多d睇課外書同埋唔好偏重某一類型啫

係ar, 中文真係要打好個底, 唔係再上高年級就大wok, 就算英數常幾叻都好, 如果中文得個b or c, 想考band 1中學 ...

你講得啱就算英文有幾叻都唔夠,亞仔中文和數學咁差我仲未諗到點樣幫佢

原帖由 ktmami 於 08-12-22 09:26 發表
亞囡的成績, 低到我到唔想講, down down down down down.

英文 71, LISTENIN 100, ORAL 9X
MATH 58
CHINESE 51
常識 62

我仔中和數同你女差不多,大家努力..

原帖由 chiemi1128 於 08-12-22 16:23 發表

hi hi,

你們好  我終於重見天日了  好耐無上來了  公司的野簡直做到人都死  無啦啦我做採購現在还要做會計的工作 我老細真變態

剛剛看到你們的考試結果  我都有KT8001的情況, 問吓有一D 問吓有一D  真很不開心   ...

我都係做採購,嘩! 你兩樣加埋真係做到死,而家啲老細慳得就慳..

原帖由 hoganmama 於 08-12-22 17:51 發表
我想補中文ar.............

我都係搵緊補中文...

原帖由 hoganmama 於 08-12-23 09:14 發表
我仔都係咁講

我仔都話中文聆聽好難得49,播得好快..

好在中作都有90幫補下

原帖由 kt8001 於 08-12-24 09:51 發表
sukiho
千萬句多謝你, 我已攪好了, 我2/1 ok的話我來找你呀! 你好好人呀,  

kt8001,

你效率真係高 唔使客氣!
‹ 上一主題|下一主題