用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 收到取錄信未呀?
樓主: sleepwell
go

收到取錄信未呀? [複製鏈接]

請問今日是否沒有人收到取錄或不被取錄的信呀?咁即係話又要等多一日或者兩日啦!都好唔駛"碌"住返屋企(正一係阿Q)!

希望在明天!

醒目開學勳章

我都未收到呀﹗
但我有兩個朋友今日已收到不過都係reject letter﹐我真係想知今日收到信的媽媽會係有取錄0左你的小朋友呢﹖

吓!我諗未必係今日收的信就不被取錄的,可能咁啱唧!

我放工咪又要"碌"返屋企睇吓有無信!我又緊張嘞!

我已收到reject letter la

巳經rejected

醒目開學勳章

吓!!  咁.....我係咪希望今日無信收呀??

原帖由 itbaby 於 08-10-22 17:30 發表
吓!我諗未必係今日收的信就不被取錄的,可能咁啱唧!

我放工咪又要"碌"返屋企睇吓有無信!我又緊張嘞!

醒目開學勳章

我就快.....精神分裂!!

原帖由 babych 於 08-10-22 18:07 發表
吓!!  咁.....我係咪希望今日無信收呀??

今日有冇人係好消息的?

醒目開學勳章

原帖由 small_cc 於 08-10-22 18:52 發表
今日有冇人係好消息的?

我都想知﹐因為已經有三個朋友rejected喇(今日收的)﹐但我至今仍未收信﹐打定輸數

hi,  have anyone with brother or sister studying at EC received letter yet?

我都收到喇
係..............rejected

各位版友如果封信是厚的兼有一張藍色紙,
那便是取錄通知

部份版友分別已在星期一及ニ陸續收到取錄通知或落選信。

取錄通知信共有四張紙,包括:

1.取錄通知,
2.學生個人資料核對
3.問卷(以藍色紙印製)
4.現有校巴路線參考列表

回覆結果必須在十一月一日或以前以郵寄或親身方式交回學校.

祝成功

我都收到信 係 Reject 信

醒目開學勳章

請問有無1個今日係accepted letter ??

原帖由 kitty28 於 08-10-22 20:22 發表

我都未收到信。  大家不要灰心﹐昨天有家長話會放棄EC的OFFER。  就算REJECTED仲有機會﹗

I'm still waiting for the result since no letter today.  As I know, all of my friends received letter today are rejected.  So I think.....mine is also less chance to be accepted.  

Although the school adm seems in the state of confusion, my kid enjoyed the interview in EC, she loves the school very much.  For me, I really appreciate the school rationale and the positive view on children.  

Hope all children will enjoy their school life no matter in EC or not!  Be Happy!

我諗今日收信的都reject letter, 包括我

可能我於星期一晚已打定輸數, 用左兩日調整了失落的情緒, 所以現在心情都算ok!!

媽咪們, 就讓我們暫時哀悼(loss)一下今日失去播道學位的失落, 三兩日之後, 又係一條好漢, 再戰江湖, 繼續面試其他學校, 同時部署一下去播道的叩門策略

預祝各位有心人成功

I'm still waiting~~~~
希望在明天!
‹ 上一主題|下一主題