用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問收到保良局陸慶濤小學的面試信未呀? ...
go

請問收到保良局陸慶濤小學的面試信未呀? [複製鏈接]

由於這個星期六/日(4/10 & 5/10)經已係面試日,我直至今日仲未收到面試信,唔知有無家長都apply咗,而收咗信呢?我怕寄失咗,或者漏咗寄咋?正常情況下,無理由咁耐架!

Anyway,我明天都會打電話check,不過,想早d問其它人,安心d嗎!

知道的請回答,謝謝!

0    0    0    0

吾系喎,張紙寫左系11號IN喎,六號前有信,請CHECK.請問你知吾知今年几多人報名呢?
原帖由 itbaby 於 08-10-2 21:46 發表
由於這個星期六/日(4/10 & 5/10)經已係面試日,我直至今日仲未收到面試信,唔知有無家長都apply咗,而收咗信呢?我怕寄失咗,或者漏咗寄咋?正常情況下,無理由咁耐架!

Anyway,我明天都會打電話check,不過,想早d問其它人, ...

昨天早上打電話到學校,學校說這二天會收到信,但昨天下午仍未收到信。
今天再看看吧?不會interview前一天才收信通知吧?

學校說:大多數人會在星期六in,少數人在星期日in(所以是4/10或5/10 interview的)

Dear chrischeung,

剛剛打咗電話喇,接電話的小姐話係10月11日面試,昨天經已寄出所有的信件,應該今日或明天會收到!

我唔知今年有幾多人報名呀?我諗收到信後,可以估計一吓的!

Thanks!

真係今日收到表咯!
但interview的日期係11/10(和簡介會上說的不同)

個日不得閒,點算?
shsaa 該用戶已被刪除

Yes, 你講得啱,我好記得陳校長話4/10 & 5/10面試的,但今早打比個小姐,佢話一直都係講11/10,不過,我廢事同佢拗.原來small_cc你都聽到係4/10 & 5/10.

至於你11/10唔得閒,不如,你打比學校講吓,本來預留在4 & 5 號做面試,但點知學校自己改咗日期,問吓可唔可以相就吓,遲d或早d見啦!

你的申請號碼大約幾多數呀?我要放工返屋企拆信先知,希望唔好下午,免得個小朋友要瞓覺.

原帖由 small_cc 於 08-10-3 15:35 發表
真係今日收到表咯!
但interview的日期係11/10(和簡介會上說的不同)

個日不得閒,點算?

我初頭以為呢間小學冇咩人報名,原來都有在坐各位....

咁你自己個小朋友有沒有報名呀!其實,我好喜歡這間學校,不過,擔心太谷個小朋友,同埋校舍好似舊咗d!

我當然有報啦,今日去完播道之後更加喜歡保良局,希望下星期面試能順利啦.
原帖由 itbaby 於 08-10-3 16:54 發表
咁你自己個小朋友有沒有報名呀!其實,我好喜歡這間學校,不過,擔心太谷個小朋友,同埋校舍好似舊咗d!

Chrischeung,

可否詳述點解"去完播道之後更加喜歡保良局"呢?

原帖由 chrischeung 於 08-10-4 03:40 PM 發表
我當然有報啦,今日去完播道之後更加喜歡保良局,希望下星期面試能順利啦.

好難講個人感覺,1.打電話去學校問問題個書記態度好差,2.去面試覺得學校好亂,我由幼稚園至小學都面試過好几間,最亂可以算系呢間.(可能太直接得罪好多人)都話系個人感覺..我覺得保良局應該吾會系咁,連封面試信都寫得好過人,大家覺吾覺得呢? YiChingMaMi 於 08-10-4 16:57 發表
Chrischeung,

可否詳述點解"去完播道之後更加喜歡保良局"呢?

[/quote]

原帖由 itbaby 於 08-10-3 15:53 發表
Yes, 你講得啱,我好記得陳校長話4/10 & 5/10面試的,但今早打比個小姐,佢話一直都係講11/10,不過,我廢事同佢拗.原來small_cc你都聽到係4/10 & 5/10.

至於你11/10唔得閒,不如,你打比學校講吓,本來預留在4 & 5 號做面 ...

謝謝妳喔!我打電話去學校都說我聽錯,我是聽6/9簡介會,當場抄下面試日期還跟隔壁的媽咪對過時間呢!

幸好學校讓我改了面試時間,因為上午已經約囗左去檢查身體呢!對了!我申請的號碼是"5x",9月初報名的。

回覆 # 的文章

請 各位此指教 本人,  如 此校公佈收生 結果 是 10月22日 , 是否 不 能等待 小 1 第 1 輪 攪珠結果 呢 ?

chirscheung, thanks for your sharing and understand.....

原帖由 chrischeung 於 08-10-4 05:08 PM 發表
好難講個人感覺,1.打電話去學校問問題個書記態度好差,2.去面試覺得學校好亂,我由幼稚園至小學都面試過好几間,最亂可以算系呢間.(可能太直接得罪好多人)都話系個人感覺..我覺得保良局應該吾會系咁,連封面試信都寫得好 ...

itbaby,

我係聽第一場簡介會,我都聽到校長話係4/10 (六)或5/10(日) 做interveiw,所以我星期四都打電話問d信寄出未。而書記先話是11/10面試,d信將會寄。我諗都會好多人去interview,校舍雖然比較舊,但小朋友是冇所謂的,父母的感覺不同小朋友。

其實我都好想知d小朋友在LHT讀得開唔開心,最重要的是老師會否放棄成續不太好的學生呢?請問有冇家長可賜教?

請問你是否星期六打電話去改時間呢?因為昨天我打過去几次都找到到謝小姐,我想改上午IN或者四點打後,請問你的申請號碼寫在那兒呢?
原帖由 small_cc 於 08-10-4 18:27 發表

謝謝妳喔!我打電話去學校都說我聽錯,我是聽6/9簡介會,當場抄下面試日期還跟隔壁的媽咪對過時間呢!

幸好學校讓我改了面試時間,因為上午已經約囗左去檢查身體呢!對了!我申請的號碼是"5x",9月初報名的。 ...

hi!

shsaa,

好多謝你回應。小兒因為不是質素非常好的學生,我覺得學校對學生的要求都合理,唯獨是功課會否太深,是否時常都雖要家長協助呢?這是我最關注的,因為我兩夫婦都不是可以早下班的人。

HI!!

‹ 上一主題|下一主題