用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有野煩...
go

有野煩... [複製鏈接]

醒目開學勳章

阿仔本身報左間幼稚園架喇...
比晒錢買校服,書簿雜費果d...
開頭打算比佢K1係讀半日既...

點知佢o係8月尾整親手~
之後9月頭做左手術,打左石膏~
我係點都會o係佢拆左石膏後起碼一個月比佢習慣番隻手先會比佢番學既...(問過醫生依家都番得學,但我因怕同學仔會覺得好奇而成日攪佢個石膏)

咁...同學校初步傾左幾次...
佢地話,如果上學期...食以退學方式等到下學期插班...可能會冇左上午班個位~
同埋K2都未必會有上午班比番我個仔讀~(因佢咁樣整親手,依家可能K2未必會比佢番全日住~)

咁如果以請假方式keep住個位,咁就梗係冇問題啦~keep住個位就唔驚冇左上午個位~不過呢幾個月就個個月幾百咁比...

依家就係煩...我唔係咁想佢讀下午~
如下學期讀都ok~都係幾個月姐~
但如果下年K2冇得轉番上午...咁就煩喇...

如果諗話教佢學咩,咁其實我都可以自己教一教先~
因我仔讀果間既K1上學期都未話學d咩野複雜野住...同埋會問學校伶番d書本既~

依家好煩呀,唔知點好~
請問各位媽咪如果係你地會點做呀?
   0    0    0    0
Baby's Fairyland童裝店...童裝款式特別...
請按我的"個人網頁"睇下啦~^^

原帖由 kawai928 於 08-9-27 15:30 發表
阿仔本身報左間幼稚園架喇...
比晒錢買校服,書簿雜費果d...
開頭打算比佢K1係讀半日既...

點知佢o係8月尾整親手~
之後9月頭做左手術,打左石膏~
我係點都會o係佢拆左石膏後起碼一個月比佢習慣番隻手先會比佢番學既.. ...

咁錢可以解決你咁多煩惱,我會照交學費keep住個位,橫掂你原本都預錢交學費啦,當破財囉! 無辦法!
‹ 上一主題|下一主題