用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦!
樓主: 肥仔媽咪
go

08/09年度升小五 – 得閑入嚟傾下啦! [複製鏈接]

同意呀 .....

原帖由 karencircle 於 08-9-11 11:55 發表
我老公成日都話,
佢家陣肯黐我地就要享受下 ,
等再大多點點就只掛著d朋友 .

原來真家咁多學校都咁叫, 我真係背!

137cm唔算好婑, 我見我仔好多同學都好細粒, 咁佢係咪好多計仔呢?
學樂理? 我大少乜都冇學, 幫唔到你添, 但佢學琴嗰度冇得學?
原帖由 wesleypiano 於 08-9-11 03:12 發表

肥仔媽咪,

Not international school but his school called G5=P5

好驚啊~~我發現我仔係最瘦同最矮.  得137cm高,60lbs. 佢已經有好多sports, 食野都ok, why????

佢10月都係考樂理,而家都未熟,想搵個老師同佢補 ...

考呢類試我本人覺得唔多有用, 但如果好似我大少咁乜cert都冇想去考第間學校, 有總好過冇卦!

咁麻煩你俾個tutor電話我, 等佢即管問下先, thanks!
原帖由 fp 於 08-9-11 09:49 發表
我個仔also考咗Movers, study Flyers now. Is it really useful for 考英中?

我個仔tutor is refer tutor centre not person,if you
need tel no., I can p.m. to you.

你兩公婆都咁高, 佢有咁嘅size係啱嘅
原帖由 karencircle 於 08-9-11 10:31 發表
我囡150高...有88磅...算ok,
但那對大腳著37號鞋...巳經著得我的鞋啦  

佢落到球場唔係咪得囉!
原帖由 麟媽媽 於 08-9-11 11:36 發表
我個仔係裙腳仔就真……..

你地係囡就好囉, 我大少宜家成日只係黐老豆唔黐我!
原帖由 karencircle 於 08-9-11 11:55 發表
我老公成日都話,
佢家陣肯黐我地就要享受下 ,
等再大多點點就只掛著d朋友 .

我見我兩個侄仔都係黐媽咪多,
因為我阿嫂同佢地會玩到傻左咁.
係咪你無你老公咁有童真呢
原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-11 12:08 發表

你講得啱, 我重邊有童真丫!
原帖由 karencircle 於 08-9-11 12:17 發表
我見我兩個侄仔都係黐媽咪多,
因為我阿嫂同佢地會玩到傻左咁.
係咪你無你老公咁有童真呢  

王國長老

講玩呢,我仔都係痴老豆多d 喎!
但我仔仍要攬攬抱抱,仲坐我大脾!
嘩!真係腳都斷咁吖,咁鬼重!
但佢係屋企先係咁,出到街Cool 得多!

一樣喎! 唔知係咪老豆成日話佢要似返個男仔先得, 所以在外佢都好cool, 但在家又係成日要坐老豆大脾, 有時又話我地3個人要坐埋啲親熱啲先至似一家人嘛!
原帖由 麟媽媽 於 08-9-11 12:23 發表

...

Hi,

佢操ing paper 未?  why 佢 g 前老師5跟?.....u may try to ask those piano studios near yr home ga, usually, they've theory lesson in private.

我要求pass就得 la, otherwise, 佢5可以next year 考piano exam!
原帖由 wesleypiano 於 08-9-11 03:12 發表

肥仔媽咪,

Not international school but his school called G5=P5

好驚啊~~我發現我仔係最瘦同最矮.  得137cm高,60lbs. 佢已經有好多sports, 食野都ok, why????

佢10月都係考樂理,而家都未熟,想搵個老師同佢補 ...

我個細仔都係 gum ga....重要鍚錫tim!

我叫佢要 keep 住 gum ge 樣....but 個brain就要快d大 lor!   
原帖由 麟媽媽 於 08-9-11 12:23 發表

...

我都覺得未必有用.....but 人有我有 lor!
原帖由 肥仔媽咪 於 08-9-11 12:01 發表
考呢類試我本人覺得唔多有用, 但如果好似我大少咁乜cert都冇想去考第間學校, 有總好過冇卦!

咁麻煩你俾個tutor電話我, 等佢即管問下先, thanks!

Hi,

我女做 paper 都係粗心大意!....我都好驚佢 .....

係 lei 你女是學 piano or 其他樂器 lei?
原帖由 karencircle 於 08-9-11 10:24 發表
我囡學校都係 g5=p5, 因為連著中學, 所以f1 係 g7咁

我囡10月考5級, 巳經同佢報考中文, 唔洗串咁多字..家陣做緊pass paper, 次次都被老師話唔專心同大意, 好驚佢

阿仔之前在那裡學樂理, 為什麼老師唔跟到佢 ...

阿囡都係學piano, 應該會報09年10月個5級琴試
原帖由 asinai 於 08-9-11 12:51 發表
Hi,

我女做 paper 都係粗心大意!....我都好驚佢 .....

係 lei 你女是學 piano or 其他樂器 lei?

肥仔媽咪,

please check pm.

我個仔兩個都黐,在街上仍要拖我隻手行.

你個仔的心聲真係好有趣...

原帖由 麟媽媽 於 08-9-10 17:25 發表
我個仔學校無叫佢寫閱讀報告,
但班主任唔知有咩法寶,
竟然令我個仔愛上寫日記!
琴日比佢激死,佢話唔知寫咩好,
又話一定要寫真野,要比班主任睇喎!
佢話想咁寫︰
媽媽今天叫我站在投注站外,
因為今天是中秋金多寶,她進入了投注站,
...

各位好,

我好少上來留言, 今年新學期, 我開始有緊張, 聽好多人說考劍橋試, 或其他公開試, 我都擔心和考慮是否去考? 但之前問過學校的老師說它們不會理會這些, 最重要校內成績, 我女本來都想試考劍橋試, 但我怕佢oral 唔得, 因冇找外籍老師訓練, 所以遲遲未報. 想請問如是你們會試考嗎?? thankyou

呀~仲有...我女真係冇學樂器, 一級都未有, 咁係咪對升中會好危險呀??

‹ 上一主題|下一主題