用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓?
樓主: wingmommy
go

請問有冇K1I(Kent Road)家長一齊分享吓? [複製鏈接]

你有報名呀? 我今日去咗,

超唔掂!

唔好去!

原帖由 babyrice 於 09-4-8 02:20 發表
Audrey mami, 你好呀! 我都好想安排多d節目比筠筠,  不過我諗你報嗰個復活蛋製作及運動小天才應該full咗啦, 我明天都試問吓先.... 唔知用不用家長陪同呢....   ...

佢哋今日又調組 la!
阿女話佢去番以前嘅星星組, 現有黃梓豪,黄舒穎, Rachel,
陳子淇,馬天胤.

佢話今日謝子筠喊, 問佢知唔知咩事,
佢好串咁講: 啲同學係咁架啦!

今日要帶一個膠樽 & 2個樽蓋,
做隻豬!

竣皓mami, 啱啱send 咗個list 比你, 欠你太耐了, but 我相信你仔仔已經背晒所有同學啲名, 請原諒我的老人痴呆!

昨天和你老公傾, 竣皓是細仔, 但都講到好多学校嘅嘢,
叻叻!

sorry, 原來要計埋膠樽上的蓋, 所以是3個樽蓋!

原帖由 AudreyMan 於 09-4-22 10:58 發表
今日要帶一個膠樽 & 2個樽蓋,
做隻豬!

放心吧! 我2天都見子筠拖住Ariel 笑住由校車行入課
室!

原帖由 babyrice 於 09-4-22 11:35 發表
其實子筠這兩日都唔開心,唔肯返學呀, 因為我剛剛幫佢轉咗車, 以前搭保母車, 而家搭校車, d人佢又唔識, 又話有個男仔成日望住佢好驚, 這兩朝都喊話唔返學....同miss wong通過電話, 話佢差唔多放學時候又開始眼濕濕... ...

评估在easter holiday 前做咗,
Jack 已轉去太陽組,星期四茶点記得帶水果呀!

原帖由 Cecilia818 於 09-4-28 02:17 發表
今日见到呀仔D测验卷, 是否又做了评估呢?

我個女話要帶芒果, 我叫佢不如帶榴連.

我已決定
A. 一條香蕉連皮
B. 無核提子 (扮糖 )

原帖由 kittynleo 於 09-4-29 16:56 發表
唔知帶咩水果好呢
橙佢又唔多食, 蘋果香蕉又會變色
個仔話要帶西瓜

天胤今天是否帶'波羅紅豆包',
松琛話佢啲皮趺到成張枱面, 然後Miss Ng 抹.

原帖由 kittynleo 於 09-4-29 16:56 發表
唔知帶咩水果好呢
橙佢又唔多食, 蘋果香蕉又會變色
個仔話要帶西瓜

Jack 係咪病咗吖? 松琛話佢無番學!

原帖由 Cecilia818 於 09-4-29 00:24 發表
THANKS, 唉, Jack 吾系好食水果, 叫好多次都只食少少.激c.
Jack告诉我今日同谢子筠一齐响slide附近跌到, 但两人都无哭, 仲响度大笑wor.

喂!媽咪們,今日Birthday party,會唔會嚟湊放学呀?

影相: 我估係畢業相,我女話成班同學喺草地影,
         唔知會唔會學期尾派呢?

summer course: 正籌備中, 又怕豬流感.

----其實我想讚泓熹好耐, (包括我老公), 佢啲
social manner 真係好好,就算佢無同audrey 一組,
之前去到月亮組咁遠,佢都專登走埋嚟, 舉手say Hi!
以加坐喺鬥口,就日日say hello la! 好似啲老細咁!

---原來你都知佢叫我做'萬松深妈咪' , 我覺得好好笑,
    好似好大個咁
    等我留意佢有無改口!

原帖由 Cecilia818 於 09-5-21 00:33 發表

我都好好想去, 但呢排公司好鬼忙,鼠吾到出去. 听讲老师同小朋友影相, 吾知有无得睇呢?
听姐姐讲, 陸泓熹成日叫你做萬松深妈咪, 我叫他叫你auntie, 吾知他有无c呢?
你地会吾回揾summer course? where? ...

--重话Audrey 好好好靓.

---会吾会嘈支吧闭
我又唔覺, 佢會主动叫啲同學
呢排唔知係咪豬流感,上堂前無玩積木,只看TV
SO,個個都坐到定晒!

学游水: 正考慮

1.沙田史丹福 22678866
2.MA ON SHAN 泳天
www.wtsc.com.hk

原帖由 Cecilia818 於 09-5-22 02:24 發表

他好钟意Audrey同你, 成日都提起你地, 仲话Audrey系他的好好女朋友,毛柏賢系他的好好男朋友. 重话Audrey 好好好靓.
泓熹好多野讲, 个口吾停讲, 吾知响班房会吾会嘈支吧闭, 左住Ms Wong教书呢?
想比他学游水, any r ...

知唔知呢2天係咪做緊paper!

幾日無上BK, 儍咗,走咗出去 OPEN 大 TOPIC!

就畢業, 真係好唔捨得!

每日凑佢番学,見佢哋成班小朋友一齊玩得好HAPPY, 真係個個都好可愛.

Audrey 好期待去大KV, 但佢只知老師會變, 嗰边多啲嘢玩,
但好似唔知啲同學會變.

你哋小朋友,有提音樂表演做咩角色, 我氹咗女好耐,佢話晒比我聽, BUT 唔知係咪亂講;

小記者:陳政旻,巫柏延
小飛機:黃舒穎,陳梓淇,卓逸然
小豬 : 劉竣皓, Juno, 羅湛森
小雞: 劉臻希, jack, 謝子筠
洗衫: ariel, Rachel, 梁子聰
食橙: Audrey, Eddie, 陳嘉琳
時鍾: 婁心悅,曾子峻, 馬天胤
Hands up & down : 麥向然, 黃梓豪, Chung HoK Yiu

報告完畢!

Dear 所有曾比e-mail address 我嘅mami,

I just sent U all of the photos for past five times KV Birthday Party!

Pls advise me, if U can't read it or anybody I forget send U !

Wellcome !

Photo Sent, Pls Check!

原帖由 Cecilia818 於 09-5-28 05:03 發表

U are so good, thank you very much.
But I don't have yr photos, u may not have my add. Pls. send me.
[email protected]

Thanks a lot.

点解会有人食橙,洗衫架:
---其實所有都係平時佢哋学嘅歌仔!

quote]原帖由 Cecilia818 於 09-5-28 05:12 發表
Jack 又无提过音樂表演囖!!好采有你呢个MAMI, 等我问下.
不过音樂表演点解会有人食橙,洗衫架?好得意.

[/quote]

'Kent Road' only have K1 class, All the K2 classes will move to 'Dorest Road' and in P.M section.

So, I think there should be over 15 classes of k2 as combine with k1 morning section and some k1 class in dorest road now.

All The classmates will be change,
I heard fr some topic before,
( only max '5' existing classmates can same class with U in k2)

原帖由 Cecilia818 於 09-5-28 05:29 發表
哇, 乜会 去转过去大KV咩? 我都吾知wor.
我前几日先捻K2会点样. Jack好钟意K1I, 所有事情人物, 每日都讲ms wong话..., ms ng 话...,边个好朋友....,(但D重要事情又吾讲) 好头入K1I生活. 吾知K2会吾会都可以呢? 如果 ...
‹ 上一主題|下一主題