用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 好開心呀,終於轉左上午班.
go

好開心呀,終於轉左上午班. [複製鏈接]

hihi,大家好,我囡囡終於轉左上午班啦.我好開心呀.之前寫過幾封信要求轉讀上午班,一直都沒有通知.以為讀定下午班的.今日家長會,我找遍下午班的名,都沒有我囡囡的名.之後miss問我學生叫什麼名,我說了囡囡的名.她們告訴我她轉左上午班.是菠蘿組.我一看,我囡囡的名真的在上午班那裡.我開心到跳起.你地有沒有人都是下午班轉左上午班架.來分享下.
   0    0    0    0

恭喜哂~~ 我囡囡都係上午班.
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

我囡囡都係剛剛轉左上午班呀!
原帖由 sallyyu200388 於 08-8-27 16:29 發表
 hihi,大家好,我囡囡終於轉左上午班啦.我好開心呀.之前寫過幾封信要求轉讀上午班,一直都沒有通知.以為讀定下午班的.今日家長會,我找遍下午班的名,都沒有我囡囡的名.之後miss問我學生叫什麼名,我說了囡囡的名.她們告訴我她轉左上午班.是菠 ...

轉班信

聖心收咗阿囝09年K1....但下午班, 我好想轉上午班, 請問各位有沒有轉班信sample可給我作參考及應該幾時交轉班信給學校,是否約入學前1個月or交留位費時? Many Many Thanks

我都好想轉上午班, 請問各位有沒有轉班信sample可給我作參考及應該幾時交轉班信給學校??
thx

剛收到信轉到上午班啦, 學校效率都好快, 好開心唔洗再心掛掛

yean~~~me too
我都係今日收到信轉上午班,,好開心
仲以為要等到開學前,,,學校效率好快

我都係呀..12號收到信啦..可以轉上午班啦..勁開心呀!!!
我都以為要等到5月才知道添...而家真係唔洗心掛掛..

ahmaymay
希望以為大家多多聯絡!!
大家係上午班

原帖由 doris154 於 08-12-16 15:51 發表
ahmaymay
希望以為大家多多聯絡!!
大家係上午班

好呀..大家多多聯絡下...不過呢個場好冷清,無咩媽咪係到..

我都想幫囝囝轉上午班, 這兩天已寄信了, 會唔會太遲先寄信?無論如何, 我都非常感謝聖心願意收我的囝囝,因為佢係細仔(12月), 唔係間間學校願意收細仔做學生. 例如根德園就係好例子啦!

唔知仲有無媽咪有二手校服呢?

p. s. 你地係唔係住沙田/大圍呀? 可以多多聯絡呀!

原帖由 ahmaymay 於 08-12-16 17:55 發表

好呀..大家多多聯絡下...不過呢個場好冷清,無咩媽咪係到..

HI HI ,
請問各位幾時交信給學校??是否交留位費時??

bb12252006
其實都幾多人轉上午班的,10個有8個都係轉上午班,我去交留位費時交左信,,所以12號收到轉班信,我都打左好多次電話查詢,都話如果你12月頭收唔到信要等到5月時要再寫多次信俾修女咁話,到時可能要到開學才知道轉唔轉到..
我個仔都10月尾,都算係細仔..唔好太介意係細仔..有d細仔都好聰明的..hehe!!

原帖由 carmenchris 於 08-12-17 00:03 發表
HI HI ,
請問各位幾時交信給學校??是否交留位費時??

係呀..交留位費時一併交回學校的.

ahmaymay, thanks for your kinda advice.
我都覺得細仔唔一定能力差d的。
我已寄信去學校啦, 如果有得轉就轉啦, 無得轉都無辦法了。鬼叫之前自己忙得滯, 沒時間寫信去啊, 那就等5月和開學前啦!這次考幼稚園面試的經歷比我認識到生bb前要做好多好多預備功夫啊!

原帖由 ahmaymay 於 08-12-17 08:22 發表
bb12252006
其實都幾多人轉上午班的,10個有8個都係轉上午班,我去交留位費時交左信,,所以12號收到轉班信,我都打左好多次電話查詢,都話如果你12月頭收唔到信要等到5月時要再寫多次信俾修女咁話,到時可能要到開學才知道 ...

我交留位費時已經比埋信校長, 但收到信都係轉唔到上午班呀  可能真係要等5月有人放棄先知有無機會了

bb12252006
大家當傾下計羅..唔洗咁客氣!!
係呀..淨係揀幼稚園都用左我2個幾月的心思啦.原來到自己要幫小朋友選校,才知道果種緊張心情.哈哈!!第日仲有小學,中學要選,遲d仲緊張呀..
我都希望你轉到啦..不過要記得佢地am班係8:30分上堂架.早其他學校半小時的.

catlover22
希望在明天..繼續努力啦!!...
其實我當初都係試下轉唔轉到,如果轉唔到我都會讀下午班的,因為孤寒的媽媽只交了一間留位費,所以無得番轉頭了,(哈哈!!)

恭喜哂你地囝囝轉到上午班..

hi ahmaymay,
我囝囝都係0610,聖心收咗我囝囝09年K1下午班,我都好想轉上午班, 請問有沒有轉班信sample可給我作參考.
many thanks.......!!

carmenchris
check pm!thanks!

ahmaymay,

check pm..

thank you very much !!
‹ 上一主題|下一主題