用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P1B parents
樓主: charlie2002
go

P1B parents [複製鏈接]

Charlie 2002

我囡囡1A班都係wor. lunch唔可以講野.

原帖由 charlie2002 於 08-9-5 12:04 發表
Hi,
I think 9/10 parents were finding out where is the workbook 1 last night. And I think 9/10 kids said they forget what they did during class - funny.

My daughter still able to make some friends wh ...

bbdou,

EC website 有呢幾張circular download. 你去睇下.

原帖由 bbdou 於 08-9-11 17:48 發表
今日有5樣家課:
中文識字工作紙
英文Penm (2)
Maths WBP.4 & 5
Maths writing
G.S. Vocab (5 times)

另外阿仔寫左有三張通告,分別係P008, P013 & P015,但我係佢書包只係搵到P008 & P015,搵唔到P013,麻煩有呢張通告的家長 ...

good follow-up from school

http://www.evangel.edu.hk/readfile/office_notices/notices_p/Memo_to_Parents.pdf

原帖由 bbdou 於 08-9-12 16:40 發表
啱啱葉老師打來,佢話星期一的中文功課已經係星期二叫阿仔係堂上做左俾佢,所以冇派返來,咁我話仲有一本文學欣賞定係文學賞析,咪要背一首詩嗰本都冇派過俾佢,咁老師話嗰本係唔駛第二日即時交,可以KEEP一個星期至交返俾老師,咁 ...

囡囡以前幼稚園時都去過海下灣旅行, 個處真係好靚, 不過要行一段路, 但去到隨手見到海星, 有時見到海馬真係好得意, 亦係一個很好親子活動. 完全值得推介.

原帖由 kongsou 於 08-9-17 11:54 發表
bbdou,
d海星好似好易就足到上黎咁..我諗一定有好多!
亞仔話禽日打針時有個女同學cry到對眼紅曬!
今日亞仔返學心情吾好啊,佢話時時比同學仔坐左佢個位,佢吾開心,由禽晚吾開心到今早! 校巴ee都話明天會安排返比佢坐 ...

bbdou,

如果夾到時間我都想join, 可否預埋我呀.

原帖由 bignose 於 08-9-22 12:12 發表
bbdou
phonic記住預埋我.
o華, 熙熙睇黎好適應ec生活. 真係替你高興.
小朋友真係要讚架, 好似我仔咁,
ec英文老師讚過佢, 佢e+最like英文堂,
又好比心機寫字.
ec老師真係好有計仔.
...

你講得arm, 我最大希望都係小朋友學好點做一個好人, 有責任 & 禮貌既人, 成績都係靠佢自己做化.

原帖由 bbdou 於 08-9-22 16:32 發表
心心,

多謝你睇好阿仔,我揀EC的其中一個原因,就係想佢學識獨立思考,做事前先用個腦諗下,唔係一味死背爛背,都唔知自己背左D乜野!做機師就唔駛啦,只要佢做個好人,盡自己責任,我已經好滿足!

...

morning~~

心心: 你咁快知result既???

仲想問下, 下星期一早上去參觀Sau Mau Ping Saftety Town, 係米個朝既書可以唔使帶呢????

原帖由 心心 於 08-10-4 09:55 發表
你地星期4 LWL結果如何? NAOKI如下:
1ST FELLOWSHIP
2ND SCIENCE
3RD PLAYGROUP

Thanks心心, 等我返去check check手冊先.

啊原來1A - 1C 是下星一早上參觀, 所以唔知使唔使帶書.

原帖由 心心 於 08-10-4 11:20 發表
KATYMA,
手冊貼左LWL結果, 你沒有嗎?
我們是14/10參觀, 你們是星期一嗎?
‹ 上一主題|下一主題