用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小心: 在bk內大賣廣告的phonics centre 瘋狂加價 ...
樓主: happypiano
go

小心: 在bk內大賣廣告的phonics centre 瘋狂加價 [複製鏈接]

我都有問...但係估唔到而家貴成咁.....佢地sale....博士呀嘛.....

醒目開學勳章

車, 而家好多都係博士啦, 仲有, 那個博士唔係教班的......只係話博士設計課程.

算啦, 我都係話聲俾其他人聽, 自己比較下價錢才決定. 一定有人唔覺得貴的, 我都無話佢教得好差, 只係..........駛唔駛加價加得咁跨啫.

原文章由 wanwanfubb 於 08-8-8 06:05 發表
我都有問...但係估唔到而家貴成咁.....佢地sale....博士呀嘛.....

嗰陣時我問係$200我都嫌貴, 好似話有試堂....但係都係要諗諗先....

醒目開學勳章

佢既試堂其實係同個細路做assessment咋.......... 我那時見完那個博士仲問個職員幾時可以安排試堂, 點知個職員話頭先已經係試堂啦......... but職員係好nice係真的.

原文章由 wanwanfubb 於 08-8-8 09:43 發表
嗰陣時我問係$200我都嫌貴, 好似話有試堂....但係都係要諗諗先....

我喺上星期六上了第一堂, 都OK喎, 我問阿仔學左D咩, 佢...唔答我, 咁我就攞佢本手冊睇, 睇完後便再問佢教過既硑音, 佢完全答到. 因我起元朗上堂, 所以價錢唔係咁貴, $1280/8堂, 平均$160/堂.

原文章由 happypiano 於 08-8-8 09:47 發表
佢既試堂其實係同個細路做assessment咋.......... 我那時見完那個博士仲問個職員幾時可以安排試堂, 點知個職員話頭先已經係試堂啦......... but職員係好nice係真的.

...

簽名被屏蔽

我而家在Jolly kingdom平均1星期上兩堂, 大約1.5-2年便會完成, 視乎進度而定. 上次星期三阿仔要上堂, 但剛打8號, 但可以補堂, 補在星期一上堂, 其實都OK啦, 我知有D唔會補堂.
另外, 我阿仔嗰班約4-5人/班. 如果成14人一班, 人數會比較多D, 老師都睇唔到咁多個啦, 我覺得呢闁都唔錯, 價錢唔算太貴, $160/堂. 我問過其他教室都比較貴. 呢間學校D姐姐全部都係ABC.

原文章由 reneeleung 於 08-8-9 14:40 發表
咁即係邊間呀?好想知,
learning plus都不停加價啦. 中國人教, 1小時收$250. 一班約12-14人.

醒目開學勳章

你$160/一堂就梗係ok啦, 最幣而家係cwb 已經加到29x一堂呢!!! 咁你話仲 o 唔ok呢? 都係一樣係個d師生喎!!!

原文章由 joeyeddie 於 08-8-10 00:33 發表
我而家在Jolly kingdom平均1星期上兩堂, 大約1.5-2年便會完成, 視乎進度而定. 上次星期三阿仔要上堂, 但剛打8號, 但可以補堂, 補在星期一上堂, 其實都OK啦, 我知有D唔會補堂.
另外, 我阿仔嗰班約4-5人/班. 如果成14 ...

Depends on your expectation.  I understand that they claim students can complete all 3 levels within or around140 lessons .  However, my girl has studied there for 1yr and 9 mths, and recently completed level 2 only.  I just treat it as an English playgroup with more focus on phonics.  If it is talking about $290/lesson, you better think about it.  My girls are studying in its Yuen Long centre ($148/lesson), still acceptable...

Cheers

我都覺得有d 貴, 但如果小朋友學得開心之餘又學得好既話, 禁都ok既.
‹ 上一主題|下一主題