用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 第一輪得15分,博協恩定馬頭涌官立好?
go

第一輪得15分,博協恩定馬頭涌官立好? [複製鏈接]

得15分,協恩真的無機會嗎? 我真的好喜歡這間學校..... ,博馬頭涌官立機會有幾多成機會?  謝謝!
   0    0    0    0

15分會唔會報九龍塘官立 / 聖羅撒 機會大d呢? 另外請問有無人知聖羅撒大約何時才會遷回原址? 謝謝!

[ 本文章最後由 stellat 於 08-7-16 00:48 編輯 ]

如果15分協恩真的無機會.那是否第一輪放棄協恩博馬小? 如要報第二輪,就甲一協恩.甲二,三留空 ,而乙一協恩,乙二馬小?     其實可否在甲部填兩間? 如甲一協恩.甲二馬小?
謝謝!

咁第二輪應該是甲一協恩,乙一協恩,乙二馬小?   
至於 第一輪就要放棄協恩博馬小? 是否這樣?

mimia810 ,

我同你一樣,會揀協恩、聖羅撒、馬小,不過我得15分. 馬小是沒有宗教分的!

請問如入到聖羅撒,到中學時,是否可揀沙田直屬中學或揀在九龍城派位?

其實協恩相比聖羅撒,協恩是否教學,校風,學術,校外表現都稍高少許? 請問有無人比較清楚?
以我所知,好像聖羅撒比較易入些!?

如果要博聖羅撒好似無咁大風險....,因為始終直屬中學在沙田.

那如 放聖羅撒在甲一,乙一,機會會大過協恩和馬官小嗎?
‹ 上一主題|下一主題