用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 2008年9月GH P1家長請進...
樓主: iloveugirl
go

2008年9月GH P1家長請進... [複製鏈接]

我個女也是1C.

Below is the conslidated list.  1C的家長, 大家好, 請保持聯絡.

1A
iloveugirl

1B
Jennyyau86
Sammichloema

1C
Childhood
Vanessa-Lee
YinYuMami

1D

1E
Puncos

噚日我老公填晒d forms同埋準備了要帶的文件, 唔知點解佢咁心急. 請記得要帶birth cert 正本, 佢話差d漏了. 我會買埋冬季校服, 最多預大d俾個女, 應該唔會差好多. 唔知到時可唔可以碌咭? 如果唔係要帶好多cash.

張通告好似無話到有書包買, 番屋企睇下先. 不過之前Jusco減價, 我已買了hello kitty護脊書包俾呀女, 都要成兩百幾蚊. HSBC credit card可以用積分加錢買SPI書包, 上去website睇睇呀.

我會俾呀女坐校車, 因屋企上落車時間都ok. 佢之前幼稚園都係坐校車, 都好安全.

我係吉之島買, 都好多選擇.  今個星期五你哋幾點返學校買書同校服呀? 我打算早去因唔想迫呀, 可以試清楚校服的size.

我想問運動褲的款式喺咪似泳褲style(三個骨個隻), 我個女著咗上去好似好貼身, 考慮緊要不耍拿去換.

我個女著咗有d貼身, 所以我想知係唔係cutting問題, 如果係就唔駛換啦. 不個我噚日係屋企試多一次, 個女話ok咁就算啦, 費事專登去換. 其實買個時我都想買大d, 但個姨姨猛話36碼已經好大啦, 唔好意思再換大d囉.

我個女130cm, 重68磅, 所以我諗你唔駛買36碼, 不過去校服公司買可以試真d. 個日因有人係後面等緊, 至唔好意思換囉, 因為已經換了兩次啦.  BTW, 你哋 30/8自己去等老公去呀? 我同我老公大家都想去, 但只可以一位家長出席.

我都係自己去家長會穩陣d, 如果唔係我老公聽d唔聽d, 返嚟我仲勞氣.
好呀星期六唔駛返學, 可以安排d課外活動俾佢上, 但都頭痛唔知俾得邊樣佢學, 樣樣都話鐘意. 都係俾d運動活動佢玩下, 如果唔係我個女真係會變大肥妹. 況且運動都可以令佢頭腦靈活d呀.

我都係買咗兩套. 佢地每星期得兩堂運動堂, 應該ok.

我都會去學校旅行. 希望唔好咁熱啦.

呀囡今個星期五有中默, 噚日諗住同佢溫習, 點知佢話全部識寫, 唔駛溫喎. 都唔知真定假, 不過信佢一次啦, 默完派番嚟就一清二楚.

我個囡寫:
7. 遊戲

Yan 316,

My daughter told me only the magic but not include vocab.  If time allows, we should let them study the vocab as well.

Yan 316,

My daughter told me only the magic but not include vocab.  If time allows, we should let them study the vocab as well.

savannahmum, please check PM.

Onyeema,

My daughter said that it is a red colour exercise book which attached to the 啟思語文新天地.  Unfortunately, I can't find it and I asked my daughter to report this to the class teacher today.
‹ 上一主題|下一主題