用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 小朋友學日文在那兒學好呀?
go

小朋友學日文在那兒學好呀? [複製鏈接]

小朋友學日文在那兒學好呀? 之前試過上日文PLANGROUP, 成$120堂但老師控制唔到場面, 學唔到什麼, 小朋友同小朋友自己玩講中文, 老師吸引唔佢地.
請問有沒有介紹呢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我見女女同學o係北角qq club學左好耐, 佢地係俾ekimae安排既
之前上bk問, 都有網友話ok, 我都報左俾女女今個暑假試下(如果ok至繼續學落去啦)
原文章由 vkzone 於 08-7-14 11:21 PM 發表
小朋友學日文在那兒學好呀? 之前試過上日文PLANGROUP, 成$120堂但老師控制唔到場面, 學唔到什麼, 小朋友同小朋友自己玩講中文, 老師吸引唔佢地.
請問有沒有介紹呢? ...

我個女就係係呢度學,老師一對2,幾好,就黎升班喇..

醒目開學勳章 王國長老

又多個媽咪推介, 我都放心d喇.........
睇下一個月密密學, 學到d咩先
原文章由 Little_cy 於 08-7-15 11:03 PM 發表
我個女就係係呢度學,老師一對2,幾好,就黎升班喇..

但qq club太遠了.

佢總校係灣仔呀

但我住九龍啊.

我囝囝(3歲半)在『東山語言中心』學,剛上完兩堂,我囝囝已學識1至5的日文,及其他簡單的單字,如頭,口,color等,亦會自己唱50音的歌,雖不是每個音都是很標準,但只上了共兩小時的堂,已覺幾滿意了.

charlotte-mom/littlecy:
請問qq club=ekimae?

我仔仔係佐敦一間語言中心學左日文大半年啦, (summer 就停左, 轉學英文)~因為係小班教學(仔仔0固班有5個人), 所以秩序方面都唔係太大問題~而家佢都handle到日文0既對答~

我都建議各位媽媽唔好搵d大班0既活動,因為唔同返學,
好多課程都會比較互動同埋有趣d, 咁小朋友會好易分心~
太大班連老師都control唔到ga~最好就係少過8人~~~

聽講而家有3個日文暑期新班, for 3至13歲0既小朋友都有~80蚊一個鐘~

Hi Charlotte_mom,

我囡囡都係qq club 上緊暑期班, 你囡囡係唔係9:30-12:00mae先生嗰班?如果係同班,我地多啲交流下.

我囡囡未夠3歲,頭2日成日哭.你囡囡幾大呀?上星期有日我陪佢, 見有個姐姐成日拖佢,唔知係唔係你囡囡?

原文章由 Charlotte_mom 於 08-7-15 20:50 發表
我見女女同學o係北角qq club學左好耐, 佢地係俾ekimae安排既
之前上bk問, 都有網友話ok, 我都報左俾女女今個暑假試下(如果ok至繼續學落去啦)

wisdom333

請問你仔仔o係佐敦邊到學日文
可唔可以比d 資料我
唔該晒

原帖由 wisdom333 於 08-7-21 13:19 發表
我仔仔係佐敦一間語言中心學左日文大半年啦, (summer 就停左, 轉學英文)~因為係小班教學(仔仔0固班有5個人), 所以秩序方面都唔係太大問題~而家佢都handle到日文0既對答~

我都建議各位媽媽唔好搵d大班0既活動,因為唔 ...
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

醒目開學勳章 王國長老

我女8歲喇, 應該唔係你講果個喇
佢好彩, 暑期班得4個人, 加加下變成6個, 後來學校安排補堂, 星期六去補, 一班成8個! 仲要將3-8歲撈埋晒一班, 點攪!
好彩佢而家正式上堂係星期五, 一班而家係4個學生, 都ok, 我估星期六多數擠迫d

原帖由 broadband 於 08-7-21 11:47 PM 發表
Hi Charlotte_mom,

我囡囡都係qq club 上緊暑期班, 你囡囡係唔係9:30-12:00mae先生嗰班?如果係同班,我地多啲交流下.

我囡囡未夠3歲,頭2日成日哭.你囡囡幾大呀?上星期有日我陪佢, 見有個姐姐成日拖佢,唔知係唔係你 ...

wisdom333

請問你仔仔o係佐敦邊到學日文  
可唔可以PM 比d 資料我,
THANKS
一首最鐘意既歌

[/url]

wisdom333,

可唔可以pm埋比我tim ar, thanx~

醒目開學勳章

請問qqclub有冇填其他語言學?e.g. french, spanish?
thx

除o左日文,好似得普通話同英文,你可以打電話去問o下.
(QQ Club 22346616)

原帖由 NLa 於 08-10-7 16:05 發表
請問qqclub有冇填其他語言學?e.g. french, spanish?
thx

‹ 上一主題|下一主題