用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 入小學資格 ???
go

入小學資格 ??? [複製鏈接]

2003 年 11月7日出世 ,

如報讀小學 ,

要滿 5 歲 八個月 ,

我個小朋友 , 識合嗎 ????
   0    0    0    0
謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A

適齡。今年要選校了, 但是細仔。

iwff

原文章由 amyivan 於 08-7-14 14:55 發表
2003 年 11月7日出世 ,

如報讀小學 ,

要滿 5 歲 八個月 ,

我個小朋友 , 識合嗎 ????

細仔不時問題,如果他真的跟不上,可以與學校商量,我個仔都有3個同學重讀K3,因為經政府派小一,只有一次機會,即是如果派到學校而不讀,政府不會在第二年再派一次給你。

原文章由 MariaTsui 於 08-7-14 20:22 發表
細仔不時問題,如果他真的跟不上,可以與學校商量,我個仔都有3個同學重讀K3,因為經政府派小一,只有一次機會,即是如果派到學校而不讀,政府不會在第二年再派一次給你。 ...

Maria Tsui

我仔仔都是細仔﹐今年都重讀K3﹐以你所知﹐佢地今年選校面試時﹐會用K2﹑K3成績表呢﹖

Thanks a lot!

原文章由 MariaTsui 於 08-7-14 20:22 發表
細仔不時問題,如果他真的跟不上,可以與學校商量,我個仔都有3個同學重讀K3,因為經政府派小一,只有一次機會,即是如果派到學校而不讀,政府不會在第二年再派一次給你。 ...

Maria Tsui

我仔仔都是細仔﹐今年都重讀K3﹐以你所知﹐佢地今年選校面試時﹐會用K2﹑K3成績表呢﹖

你小朋友有幾細 , 邊一個月出世?

即 , 你今年 k3 , 下一年再重讀 ??
但 , 學券要再申請過

原文章由 derryhill 於 08-7-15 02:07 發表

Maria Tsui

謝峻岳: 2003 年 11 月 7 日英文名 : Everest (Mount Everest)出世 : kg 3.345幼稚園-保良局易擇峰2006 年 9月1日上午幼兒班 A

原文章由 amyivan 於 08-7-15 09:43 發表

即 , 你今年 k3 , 下一年再重讀 ??
但 , 學券要再申請過

我仔仔11月出世﹐今年重讀K3﹐無申請學卷。

derryhill,

如果申請官津校是不需要面試,至於讀那一間學校,是看彩數,私校直資就間間不同。

Maria
‹ 上一主題|下一主題