用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 使用意見 怎樣可以很快找出自己之前的發表或回應? ...
go

怎樣可以很快找出自己之前的發表或回應? [複製鏈接]

Please advise.
   0    0    0    0

版主 醒目開學勳章

click 入頁頂既 「hello WTY !」就睇到架喇~

這樣是可以找到那個topic, 但因有好多頁,我要逐頁去找,很花時間,有無辦法可以即時click到自己發表的那一頁?

原文章由 小草 於 08-7-12 12:33 發表
click 入頁頂既 「hello WTY !」就睇到架喇~

版主 醒目開學勳章

咦﹖唔係喎....... 例如個topic有幾十頁,我入面有好多回應,當我去「Hello XX!」既時候,click入個topic,會直接去我係果個topic入面最後發言果篇,你係咪咁﹖
原文章由 WTY 於 08-7-13 21:40 發表
這樣是可以找到那個topic, 但因有好多頁,我要逐頁去找,很花時間,有無辦法可以即時click到自己發表的那一頁?

我去「Hello XX!」既時候,click入個topic都只是去返那個topic而不是直接去我係果個topic入面最後發言果篇

原文章由 小草 於 08-7-13 22:17 發表
咦﹖唔係喎....... 例如個topic有幾十頁,我入面有好多回應,當,會直接去我係果個topic入面最後發言果篇,你係咪咁﹖ ...

版主 醒目開學勳章

咁奇﹖
我係咁做喎,你睇下同你既做法有無唔同﹖

(1) click入 「Hello XX!」,再click入主題

(2) 出現既盡面就係我出既post

原文章由 WTY 於 08-7-14 23:24 發表
我去「Hello XX!」既時候,click入個topic都只是去返那個topic而不是直接去我係果個topic入面最後發言果篇

我唔得呀!請問你點擺個print screen 上來的?同埋唔知點解我只有最近5次的回覆,之前個d都唔見!

我都是:
(1) click入 「Hello XX!」,再click入主題

(2) 出現既盡面就係那個topic的p.28但不是我的回覆.

[ 本文章最後由 WTY 於 08-7-15 20:14 編輯 ]

版主 醒目開學勳章

按一下"rint Screen"掣 (喺"delete"掣上面再上面),然後去小畫家、IrfanView 之類既軟件按"Ctrl+V"將剛才copy既畫面貼上,save為一個檔案,再上載去網上相簿post出黎~

咁真係唔知喇
原文章由 WTY 於 08-7-15 20:10 發表
我唔得呀!請問你點擺個print screen 上來的?同埋唔知點解我只有最近5次的回覆,之前個d都唔見!

我都是:
(2) 出現既盡面就係那個topic的p.28但不是我的回覆. ...

是save為一個jpg檔案嗎?,再上載去網上相簿如yahoo相簿嗎?

原文章由 小草 於 08-7-17 09:56 發表
按一下"rint Screen"掣 (喺"delete"掣上面再上面),然後去小畫家、IrfanView 之類既軟件按"Ctrl+V"將剛才copy既畫面貼上,save為一個檔案,再上載去網上相簿post出黎~

咁真係唔知喇
...

版主 醒目開學勳章

係呀,save為jpg
我唔知yahoo相簿得唔得,有d相簿BK唔支援,你試下,唔得既就用其他
原文章由 WTY 於 08-7-17 21:05 發表
是save為一個jpg檔案嗎?,再上載去網上相簿如yahoo相簿嗎?

原文章由 小草 於 08-7-18 10:22 發表
係呀,save為jpg
我唔知yahoo相簿得唔得,有d相簿BK唔支援,你試下,唔得既就用其他

test

原文章由 小草 於 08-7-18 10:22 發表
係呀,save為jpg

得左, thank you very much!

版主 醒目開學勳章

最最最頂偏右,Hello girl_girl_email !
原文章由 girl_girl_email 於 08-7-27 08:36 發表
我找不到Hello XX???

原文章由 小草 於 08-7-17 09:56 發表

咁真係唔知喇
...

用小畫家得唔得架
rint  Screen 掣 (喺 delete  上面 )冇wor 只有
Prtscr Sysrq  or Scrall Lock  or  Pause Break

[ 本文章最後由 秋風 於 08-7-31 14:55 編輯 ]

版主 醒目開學勳章

「Prtscr Sysrq」呢個就係~
可能唔同keyboard出現唔同寫法啦,我個keyboad寫「Print Screen ︳Sys Rq」  
原文章由 秋風 於 08-7-31 14:52 發表

用小畫家得唔得架
rint  Screen 掣 (喺 delete  上面 )冇wor 只有
Prtscr Sysrq  or Scrall Lock  or  Pause Break

得咗啦  不過.........咁細張0既

咦......lee 張又得喎......
唔 ....我知我錯咗响邊啦
Anyway     小草
thx
‹ 上一主題|下一主題