用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會
樓主: mamamui
go

大埔道崇真幼稚園07-08年畢業舊生會 [複製鏈接]

係氣管問題, 一轉天氣就 kam kam 聲, 醫生話去度中等嚴重, 唔攪好佢, 就手尾長, 現在要聞氣, 聞兩個月度. 明天返去做d肺功能 test.

功課壓力 - 我同佢都有, d 功課越來越多及深左, 近排連係補習班都做唔哂, 要留返d抄寫係屋企自己做, 抄寫是佢最唔想做的, 晚晚做到10點幾, 我勞氣到死, 佢d 字越來越無心機寫 ,我都知佢累, 但未做哂邊有得瞓 見佢讀書都好辛苦 ! 所以近排d 默書成績都差左, 尋晚同爺爺婆婆開大會, 升 2 年班, 比返d 自由佢, 如放學回家休息下 or 參加學校的小網球 (佢狠左好耐), 唔想困得佢咁辛苦, 連做功課都無心機, 6-8 點才考慮去補習班, 現打聽緊屋企附近有無人上門補習.

owen 拍寫字, 好大原因是不用心, 亦可能是揸筆手勢唔好, 寫少少就累, 現在幫佢執緊木懷習慣, 但都有點吃力 !

希望佢快升2 年班, 大個仔, 定性d,唔駛咁勞氣啦

原帖由 himbb 於 09-4-20 14:03 發表
MayMay,
Owen無乜事ma......係咪小一功課忙壓力大呀....

All,

Thank you !

真係眨下眼咁快, 考完試, SUMMER 後又升 2 年班 啦....
大家一齊努力 !

Eva,

Please check e-mail. thanks.

‹ 上一主題|下一主題