用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門區邊間幼兒園好??
go

屯門區邊間幼兒園好?? [複製鏈接]

屯門區邊間幼兒園好??

請問有冇屯門區媽咪的小朋友讀緊幼兒園??
讀緊邊間? 好唔好? 等位需唔需要等好耐??
Thanks!

Re: 屯門區邊間幼兒園好??

I want to know too~

我都搵緊資料
有fd話兆麟間st.peter好.....不過讀全日先會學到野
oscar又好似唔錯,有國際班....
我都唔知點揀好....
:party: :-D

妳們好!
我個仔現在讀緊ST PETER (兆麟)上午班.
我個人覺得d老師幾好,幾有愛心.
課外活動(幼班比較少 ,低班及高班較多,如果想學習外語...如英語及普通話幼班都巳經有得學.但日語就只有全日班才有)
功課較少, 沒有考試.只是評估 .
如果妳想妳個小朋友學習比較多.妳可考慮保良局的幼稚園

Apple

[img align=left]C:\My Documents\My Pictures\2004-07-14[/img]

hi!希望以下的資料可以幫到你啦!
其實救世軍三聖幼兒園亦是一個頗好的選擇,但真的要看看你居住的位置或你希望的教育模式是怎樣了!
至於有關救世軍的資料,你可以上它們的網站看一看便可!http://ccs.salvation.org.hk
而該校的收生情況,你可以直接致電向學校查詢。但救世軍的收生率一向頗高,因此也要早一點填申請表為上!

請問兆麟間st.peter要入學前幾耐要報名? 要唔要等好耐?

Violet 寫道:
請問兆麟間st.peter要入學前幾耐要報名? 要唔要等好耐?

通常在11月初派表, 然後面試, 等取錄信。

可上以下網頁...www.spckg.edu.hk

兆麟間st.peter好似不是幼兒園,是幼稚園.即k1開始.青山村那間st.peter就是幼兒園.
雨霖鈴媽媽 寫道:
我都搵緊資料
有fd話兆麟間st.peter好.....不過讀全日先會學到野
oscar又好似唔錯,有國際班....
我都唔知點揀好....

我仔仔都係在青山村個間ST PETER 讀 NURSURY.  我覺得都好好, 學校D老師同埋嬸嬸有都好好, 德育方面都好好我最開心就係可以令到我仔仔習慣有禮貌.

請問這幼兒園在何地,我不知那兒是青山村, 有沒有褓母車接送?是否全日制? 謝謝!!
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

有無人知道珈琳同佳寶好唔好呀?
:party: :-D

Thank you Joanneso.

我個女{now}都係讀緊青山村st.peter幼稚園,好係好but
最唔好係太多蚊,一到夏天個女對腳就成隻梅花轆咁,不過因
搬屋所以呢個9月會轉去兆麟st.peter,唔知道此幼稚園升小學之出路係點呢?

屯門區保良局, 邊間比較好呀??

因為我心儀既係兆麟st.peter & 保良局group既學校.
大家share下丫.
[url=[img][/url]

mandylo 寫道:
我個女{now}都係讀緊青山村st.peter幼稚園,好係好but
搬屋所以呢個9月會轉去兆麟st.peter,唔知道此幼稚園升小學之出路係點呢?

你囡囡9月會讀半日班定全日班呀? 我囝囝都在這間幼稚園就讀的, 環境唔錯。

Mandylo,

我個女都讀過青山村ST. Peter's Church,除了是多蚊外,我對於這間學校真的很推崇。學校很照顧家長與學生的需要。老師很細心、有愛心.

喺bk好像很少見D媽媽提及大興啓思,多數聽聞的是聖彼得、OSCAR、保良局,你哋有無曽經也考慮過啓思呢?你哋對啓思又點睇呢(好與壞),請屯門區的媽媽指。
mandylo 寫道:

我小女9月會讀上午班,我也覺得此幼稚園環境真係不錯,
但在多個BK topic上睇見好多mama指出此幼稚園程度非常
淺,對日後升小一時小孩會好難適應.你有何意見呢??你又有
否收到風此幼稚園升小一的成績如何呢??? :

請問你係咪指青山聖彼得堂程度呢?這個我無聽聞,反而就有聽講啓思的程度淺,因啓思強調小兒的教育基礎。它們較重質多於重量.

powerfuffbaby
sorry,我講得不清楚,我係話st.peter-兆麟苑這間.
st.peter-青山村現在小女還在讀9月後才轉去兆麟.

angelina981109
小女9月會讀上午班

mandylo   

mandylo 寫道:

小女9月會讀上午班

mandylo   

我囝囝9月會讀上午低班呀, 你囡囡9月讀低班抑或高班呀?
‹ 上一主題|下一主題