用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 大科學百科全書
樓主: MayAh
go

大科學百科全書 [複製鏈接]

Re: 大科學百科全書

牡丹,你個名好靚,我會建議你親身上佢地個showroom睇下實物會好些,始終每人口味不同,我覺得好唔代表你會同感,而且係要比錢買架嗎,不過我就好鍾意,聽到ymama講我就想快些到月尾,我而家好努力同個女睇書,希望好快好似Ymama咁勤力陪小朋友。

www.gcgroup.com.hk

hinhinmummy 寫道:
我個女今年9月入小學啦

Sorry, 借個topic一用.

hinhinmummy

你個女升邊間小學呀?

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid32/pac839b9dab6f70f33d64e875ada230b4/fd415f80.gif[/img] [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid32/pc9e2c55e0530feae8a1325449fefabd5/fd4160da.jpg[/img]

monkey

甘怪既, 係呢個topic問我個女升邊間小學? 佢讀軒尼詩官立上午校.  (不通你識我既?)

hinhinmummy

你仲記唔記得我個囡同你個囡同一間幼稚園ma,不過我唔記得你住邊區!?我八掛想知呀!

[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid32/pac839b9dab6f70f33d64e875ada230b4/fd415f80.gif[/img] [img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid32/pc9e2c55e0530feae8a1325449fefabd5/fd4160da.jpg[/img]

monkey

Check PM.

I would like to know when will be the best time to start reading encylopedias with babies?  My baby is now 15 months old.

我諗越早越好吧,最重要唔好好似我咁,拖下拖下拖到而家四歲先比惹佢,而家就辛苦啦。不過我都比唔到意見你呀Fat_Fat, 因我都未開始,如果有得時光倒流,我一定唔會再舐晒個女o的時間。

tandy1999 :
多謝你讚我!講勤力我相信仲有BK媽媽比我勤奮.
有時放工真係好疲倦, 所以我老公都會幫手同女兒一齊睇書. 我就陪個仔玩, 教下D好簡單的英文字母, 圖形顏色等(我係三年抱兩),每晚的親子時間係好忙呀!
其實除大百科外,套picture reader  我個女都鐘意 ,最鐘意本"Dark Dark House" , 講到結尾佢就會自己講故事的發展,  結局然後自己笑一輪,好鬼得意. 我有用"picture reader" 教我女一些英文生字, 佢都學到, 所以套書幾好用.

ymama  

tandy1999:

謝謝您的回應, 就是因為我想帶囡囡去看, 所以才問您們有關的地址. 本星期六便去看一看.

其實我的英文名字是 Peony, 即牡丹花, 所以才用這個網名.

牡丹

tandy1999 寫道:
牡丹,你個名好靚,我會建議你親身上佢地個showroom睇下實物會好些,始終每人口味不同,我覺得好唔代表你會同感,而且係要比錢買架嗎,不過我就好鍾意,聽到ymama講我就想快些到月尾,我而家好努力同個女睇書,希望好快好似Ymama咁勤力陪小朋友。

www.gcgroup.com.hk
亨受和孩子的每一秒鐘!

Dear ymama,

多謝你

tandy 1999 :
謝謝你提供有關GC GROUP的資料,今天我也去了GC OFFICE,而且亦買了大百科及PHONICS KIDS,我囡囡現在5個月大,希望以後可多些分享啦!!!
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .

牡丹 :
你也是今天(29/5)去GC OFFICE嗎???是不是大約2:00-3:00??有買大百科嗎???希望以後可以分享心得啦
FM : ZOE MAMA
Zoe Tse MaMa Zoe係2003年12月12日出世的 Zoe靚靚相簿 . . . 擺番個靚pose先 . . . . . . . . . 玩單槓. . . . . . .
‹ 上一主題|下一主題