用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋 ...
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART III)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

Dear all mami,

舊有mamaDo黎報到 ,新加入omama不防吹2

呢排成日落雨真係悶到嘔呀 ,希望快D好天la

topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1254519&extra=page%3D1&page=1

626mama / pcdogxx,
Touch wood,我個什物袋仲好新,無爛,我成日用o家。

626mama,
嘩,你星期五果日同軒軒一齊發生件咁o既事 ,我聽到都覺得好得人驚呀 。我估佢見你同個細路一齊,會容易D落手 ,若果下次再咁唔好彩,記得「扌禁」定電話打999 ,同埋唔好再入錢去增值住,免得過自己受傷時,又照顧唔到軒軒o

pcdogxx,
我講唔讀果個唔係翔仔呀,我係指Toto

D相我睇ola,舅父影相果然專業好多 ,因為又大頭、又清,再加上佢oD動作好鬼C可愛

[ 本文章最後由 ElainAiolia 於 08-6-17 00:42 編輯 ]
   0    0    0    0

hongmimi,
恭喜匡匡可以同鈞渝再續前緣 !昊藍可能怕係學校見到你o地冤氣得滯 ,所以避o左你o地唔讀呀

天藍,
昊藍係o米第一志願心儀果間學校收佢呀?但暫時要讀下午班?可以趕得切退錢,又可以慳番D

D校服o米可以比匡匡,因為昊藍大隻過匡匡咁多,唔使ooo麻。

昊藍真係開心,呢2日有你o地接佢返學、放學。

好野,我係第二個報到。:;pppp:

EalinAiolia,
我都想左好耐, (PARTIII)個名點打好 ,同洗唔洗去第二個位。

妳標得個標提好好 ,邊個開又有乜所為丫。 我有心開,昨天就開左啦。

[ 本文章最後由 626mama 於 08-6-17 10:32 編輯 ]

各位好,
哈哈.. 我又黎報到..   真係開心已經開到Part III, 我地要繼續keep落去..  Yeah!!!!

626mama,
嘩..  好得人驚呀!!  你咁醒既.. 俾我實戇居居走去幫佢..   我真係要小心d先得.. 好彩你提醒我咋....   果陣個站冇乜心架?   佢咁狼死既....   你仲要抱住軒軒, 真係嚇鬼死....

天藍,
真係天公造美冇乜落雨...  如果落雨就真係掃興喇..   果個大馬戲真係幾正, 不過果陣帶鈞渝去睇, 可能音響太勁, 佢好驚呀.. 成程都係好似樹熊咁攬住我..   

你地去動物園有冇俾蚊咬呀?  果到d蚊好勁.. 百毒不侵.. 我地勁搽勁噴都唔掂..    其實果度真係好大...  如果涼涼去... 真係有排行... 不過上次我地去大熱,  係熱到無晒心機行...  

聽你咁講果間酒店都幾好喎..   每人七百幾仲包埋晚餐早餐真係抵到爛....

好彩我未買果間學校既運動服者.....  所以可以接收你果d.. 嘻嘻.. 而我又可以唔使特登出去買..   你寄左信去退學未呀?   

咁你心儀果間d學費使唔使咁貴架? 可唔可以用學券架?

ElainAiolia,
係喎.. 唔記得左Toto都唔會讀添...   不過佢果陣有冇留位架..

舅父鍾意影d大頭同埋古靈精怪既樣..   有時我嫌佢冇晒後面d景囉..  

死啦.. 我仲未做功課呀.... 點算...........

報到~

天藍生日快樂~
妳行運嘛~ 天公造美! 昊藍又成功入到第一志願! 祝妳既行運延續、行運行到腳指尾好快又有好消息~

626mama,
真係嚇C...俾我都會同pcdogxx一樣走去幫佢...原來佢係衰人真係有驚無險~

ElainAiolia
~ 我都係咁諗呀~ 費時見到...嘻嘻!

各位,
唔好意思,呢排日頭可能會小d上黎...公司又有野攪作...

pcdogxx,

我之前成日收到電郵聽人講,而且我成日聽收音機,
梁思浩講,以前多數係旺角.尖沙咀同銅鑼灣大區才有發生,
近排多左在屋村發生,早兩個星期才再講完黎,
好彩我仲記得。

天藍,

原來妳地果邊都算好天,真係好。聽妳講,我都好想去,
都唔知幾時才可以出門lu。馬戲細時成日有得睇,點解
而家香港冇晒。 每人七百幾仲包埋晚餐早餐真係好好好抵。

原文章由 pcdogxx 於 08-6-17 11:25 AM 發表
626mama,
嘩..  好得人驚呀!!  你咁醒既.. 俾我實戇居居走去幫佢..   我真係要小心d先得.. 好彩你提醒我咋....   果陣個站冇乜心架?   佢咁狼死既....   你仲要抱住軒軒, 真係嚇鬼死....

天藍,
真係天公造美冇乜落 ...

hongmimi,

妳真係心水清,記得天藍今日生日。

我好彩冇事,唔係軒軒走來走去就大件事,兩邊出口都係馬路。

原文章由 hongmimi 於 08-6-17 12:51 PM 發表
報到~
天藍,生日快樂~
妳行運嘛~ 天公梗造美! 昊藍又成功入到第一志願! 祝妳既行運延續、行運行到腳指尾…好快又有好消息~
626mama,
真係嚇C人...俾我都會同pcdogxx一樣走去幫佢...原來佢係衰人…真係有驚無險~
  ...

天藍生日怏樂!

係喎..  今朝訓醒仲記得你生日...  返到黎唔記得左添. 哈哈..

我都祝你生日快樂..   心想事成...  昊藍聽聽話話..  老公錫晒你..

各位,
你地睇d相既時候有冇見到我有個曲奇餅模呀?  哈哈.. 我諗住自學整cookies, 到時鈞渝自己帶茶點都有個選擇...

而家仲未試, 如果整得好, 買埋pooh同埋thomas 模先.. 到時送俾你地食..  呵呵...  (不過我煮野好差.. 唔知整唔整得掂呢..)

[ 本文章最後由 pcdogxx 於 08-6-17 14:50 編輯 ]

all mama,

多謝各位對我既生日祝福
我都上來報到先~~

pcdogxx,

你真係一個好媽咪咁快學整餅, 鈞渝第日返學d
茶點一定好豐富, 匡匡就有福同鈞渝一班可品
嚐埋鈞渝d曲奇。
我心儀個間係可以用學卷, 同學費無之前個間咁
貴, 但書簿費就同個間既價錢差不多, 我對個書
單有d係一樣, 而茶點費就比之前個間平一半,
我問過都有米粉, 麥皮, 蛋糕...., 而之前個間我
問過退學要打一封退學信, 可攞番d學費(期票),
而雜費同買咗書包茶杯d錢就無得退, 只可比番
D用品我, 到時我再POST上網睇有無人要。
其實同唔到鈞渝同匡匡一間學校我都好失望, 但
大家繼續保持聯絡, 可以三年後又會有緣再做同
學同學~

626mama,

明天下午我比電話你, 睇下你想食乜? 因我怕放咗
幾日假, 明天返工會比較忙, 無時間上網, 到時電話
聯絡~~
同你以後行過個頭都事事小心, 你既經歷我都有同
我d朋友講, 真係好驚   
原文章由 pcdogxx 於 08-6-17 14:05 發表
各位,
你地睇d相既時候有冇見到我有個曲奇餅模呀?  哈哈.. 我諗住自學整cookies, 到時鈞渝自己帶茶點都有個選擇...

而家仲未試, 如果整得好, 買埋pooh同埋thomas 模先.. 到時送俾你地食..  呵呵...  (不過我煮野好 ...

PCDOGXX,

有呀,我仲以為係印來添,原來係曲奇餅模。

咁我等食妳的HELLO KITTY曲奇喇,多謝。好味。我最鐘意食曲奇嫁喇。

原文章由 pcdogxx 於 08-6-17 02:05 PM 發表
各位,

而家仲未試, 如果整得好, 買埋pooh同埋thomas 模先.. 到時送俾你地食..  呵呵...  (不過我煮野好 ...

天藍,

妳心儀個間係可以用學卷,咁都幾好喎,好再之前妳都申請定先,真係有遠見。。

我地大家續保持聯絡,有時間上來bk一齊傾,我都係bk識妳,原來計菅,我地都識左好耐。

好丫,妳得閒時比電話我,我食咩都得,近近地有咩食。果條路,我日日都行嫁,我重留意到,增值機個位,馬鐵人真係望唔到果個位嫁。真係要週圍話比人知,等大家都提高警確。

原文章由 天藍 於 08-6-17 10:59 PM 發表
all mama,

多謝各位對我既生日祝福
我都上來報到先~~

pcdogxx,

你真係一個好媽咪咁快學整餅, 鈞渝第日返學d
茶點一定好豐富, 匡匡就有福同鈞渝一班可品
嚐埋鈞渝d曲奇。
我心儀個間係可以用學卷, 同學費無 ...

天藍,
尋日同個朋友食飯, 佢個女都可能讀你果間, 又係下午班...  唔知你地會唔會做到同學仔呢..   佢都有講我聽用到學券, 學費平返好多呀..  茶點平到一半梗係join學校好d啦.. 唔使煩帶咩茶點...你慳返咁多, 到時要搵你接濟我同Hongmimi喇..  哈哈..

吓..  乜唔係7月1日前全部有得退架咩?  攪錯呀, 我果陣打去問過佢話退晒架.. 仲唔收任何收續費..  你打去再問下啦..  如果佢真係唔俾你退, 我可以接收你d茶杯既.. 因為我果陣訂左冷外套咋..   

你fax張書單俾我吖..  之前媽咪俾左d書我, 但係今年轉左第二個出版社, 所以唔岩用, 我睇下你有冇吖

其實大家唔同都冇所謂既.. 仲可以得閒交流下學校既進度.. 或者share D教材都得添...

626mama,

我諗你最好同馬鐵既職員講返件事, 叫佢地留意下...   

原文章由 626mama 於 08-6-18 10:25 發表
天藍,

妳心儀個間係可以用學卷,咁都幾好喎,好再之前妳都申請定先,真係有遠見。。

我地大家續保持聯絡,有時間上來bk一齊傾,我都係bk識妳,原來計菅,我地都識左好耐。

好丫,妳得閒時比電話我,我食咩都得,近近地有咩食。果條路, ...

Dear all mami,
尋日上BK,上極都上唔到,激Cla

尋日Miss Waio左電話比我 ,話比我知子聰個美勞袋仲好新淨,可以唔使買過新都得,我o米同佢講返話交o左錢先見子聰帶個美勞袋返o黎,跟本唔知道有先買o者,佢解釋話原本3月派o既,點知撞o岩停課至搞到而家先派,佢話會退番張支票比我o咼, 都算佢la

天藍,
聽完你講長隆咁好玩 ,我都心思思想去 。你上去果2日真係好天,可能個天同你預祝生日。

補祝你生日快樂 、越o黎越靚

(因尋日上BK極都上唔到)

你心儀果間D學費可以用學劵、而茶點費平一半,真係可以慳番唔少o

pcdogxx,
今朝我帶子聰返學(因我要去請醫生飲茶 ),見到鈞渝由渝爸湊返學,我同鈞渝打招呼,佢好似好眼訓 再加上我帶o左口罩 ,佢完全認唔到我係邊個,之後入學校換鞋呢

你快D好做功課la,聽日deadline

真係唔好意思,睇D相時都無留意到有曲奇餅模。記得整埋比我o地食呀

EalinAiolia,

我尋日下午都上唔到BK,我都激c左,
打左好多野都出唔到呀。

Miss Wai都縛好,會主動打電話比妳,話
個美勞袋仲好新淨,可以唔使買過新,仲
可以退反錢。值得一讚。

妳今朝請醫生飲茶,食左藥未呀,記得訓多d,
真係好得快d,祝快d好反。

今晚約埋一齊坐,我已經約了天藍食晚餐。
‹ 上一主題|下一主題