用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑道真光幼稚園家長請進~
樓主: 啤梨
go

大坑道真光幼稚園家長請進~ [複製鏈接]

Re: 大坑道真光幼稚園家長請進~

咁都幾好喎,我仲問Ingrid想唔想轉組,佢話想轉紅組。因為佢個好朋友ChingChing係紅組 :wink:

啤梨
Ingrid話"茵茵"呢排成日喊,情緒好波動下,究竟發生咩事呀?

啤梨
希望茵茵快d習慣啦

Dear TinaWu,
Ingrid went into the hospital at midnight 1/12.  She need to stay for observation, and I also stay with her.
We just come back from hospital, and I am very very tired.  Talk to you later....

Dear TinaWu & 啤梨
Ingrid依家好左好多,冇嘔 lu。
話說星期一晚沖完涼,一上水就嘔。跟住同佢入房訓覺,咳左一下又嘔,如是者4次。咁我就同Ingrid去東區醫院,醫生話佢脫水要留醫同釣鹽水。足足兩日兩晚先至可以出院。而我都24小時留响醫院,真係嚇死我。
醫生話Ingrid係胃炎,唔使食藥。會慢慢好返。
好多謝關心

bb2001
Thanks!

TinaWu, 啤梨 & bb2001
已經好返la : 不過胃口麻麻 :cry:
我都廋左4磅

我都收到7張相,好開心呀

Dear all mami,

Merry X'mas & Happy new year!

Ingrid also asking for a fish.  I am still thinking whether give her a real fish or a toy fish.

TinaWu,
原先諗住去,點知突然有事,所以去唔到聽。
有冇咩特別嘢講呀?
止琪盆花都有花仔開,不過係我種(淋水)。佢開頭就有,後來就我做。

TinaWu,
Thank you very much for your information.  It is very useful.

TinaWu,
Thanks!

WongCW,
天氣轉冷,要小心身體。

我2月4號都會去。可以到時見下你地,分享下d湊女經。
止琪盆花已經有3朵花仔,1大2小。另外有d花仲未開。不過阿女都冇淋水,依家全權由我打理 :cry:

你地新年有冇打算出外旅行呀?我原先諗住去沙巴,但係有d驚瘟疫,所以都唔知去唔去好。

我冇報阿。
因為我好怕返內地

祝賀各位新年進步,身體健康!

TinaWu,
老師話止琪對於數數字比較差,好多時數到3就唔清楚下一個係唔係4....

啤梨,
唔使太擔心啦,早d發覺好過遲,返而可及早改善。

TinaWu,
止琪前日放學返屋企冇胃口,晚飯時開始又痾又嘔又發燒。
到尋日一早同佢睇醫生話感冒菌入腸胃,燒到102.5度。為有同佢塞藥,後來先退燒。今日就冇燒,不過佢冇精神,所以我唔比佢返學。止琪依家好返好多啦 :

另外止琪會响3月26日杏花村mcdonald舉行生日會,時間係6:00pm至7:30pm,佢話要請好多同學,佢遲d會比生日咭d同學。

啤梨
咁你可以放下心頭大石啦!
不過最緊要定期檢查,以防萬一。
至於止琪嘅生日會就緊係會請茵茵啦。

今日止琪都冇返學,佢一早就話要返,不過佢今朝有d咳,所以我都冇比佢返。 :cry:
‹ 上一主題|下一主題