用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會呂明才小學 沙呂2008小一家長交流站
樓主: ^oo^
go

沙呂2008小一家長交流站 [複製鏈接]

昨天1B的小朋友開生日會,雖然不夠時間玩遊戲,
但小朋友們也覺得很開心.
囝囝說生日會很好玩哩.
謝謝老師的安排,更要謝謝幫忙的家長.

花師奶,謝謝你的貼紙.
:-) :-) :-)

原帖由 維他 於 08-11-7 06:48 發表
囝囝說生日會很好玩哩.

花師奶,謝謝你的貼紙. ...

維他, 多謝你今早與我們分享1B班開生日會的過程, 下星期三輪到我們開生日會喇, 希望1C班小朋友同樣玩得開心
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

維他,

其實係多得你地咁落力幫手就真

仲要多謝老師們咁細心攪生日會, 等所有學生都享受到生日會開心氣氛

見到個個小朋友都咁開心, 我地仲開心, 等佢地上學有開心回憶

原帖由 維他 於 08-11-7 06:48 發表
囝囝說生日會很好玩哩.

花師奶,謝謝你的貼紙. ...

今日步行舊校服義賣好成功, 多謝各愛心家長幫忙, 多謝名單不能盡錄.... 我自己都滿而歸

跟住籌款步行呀女行得好開心, 跟住我地去左幼稚園同學仔生日會, 見番晒D舊同學, 玩到唔肯走

原帖由 花師奶0105 於 08-11-8 20:55 發表
今日步行舊校服義賣好成功, 多謝各愛心家長幫忙, 多謝名單不能盡錄.... 我自己都滿而歸

跟住籌款步行呀女行得好開心, 跟住我地去左幼稚園同學仔生日會, 見番晒D舊同學, 玩到唔肯走 ...

花師奶,

今日真係唔該晒你  

Sherinema

原帖由 花師奶0105 於 08-11-8 20:55 發表

跟住籌款步行呀女行得好開心, 跟住我地去左幼稚園同學仔生日會, 見番晒D舊同學, 玩到唔肯走 ...

花師奶:
昨天多謝你的幫忙, 一個電話你就幫到手, 真係麻煩晒你呀!!
Cindy
請入來參觀皓皓豬唱歌啦呢度 ;-)

Sherinema, cindyma,

你地整咩咁客氣呀, 真係舉手之勞咋, 一舉就攪掂啦

原帖由 cindymama 於 08-11-9 15:17 發表

花師奶:
昨天多謝你的幫忙, 一個電話你就幫到手, 真係麻煩晒你呀!!
Cindy

原帖由 花師奶0105 於 08-11-11 20:15 發表
Sherinema, cindyma,

你地整咩咁客氣呀, 真係舉手之勞咋, 一舉就攪掂啦
花師奶,咁我以後就唔客氣啦,我會多啲搵你舉手ga la   

你位公主上星期日表演如何 ?

Sherinema

我星期日同呀女去買左3樣新校服, 買左1衫, 1衫同抓毛褸, 結果條褲要換, 我昨天放工去, 多人到
最煩係換左都要排隊改單, 好彩見到1E班袁太, 即時過去搭單先快快攪掂咋 估唔到買校服度咁多人, 好彩只係忙呀女校服, 因呀仔校服好多人比左我, 著到K3都得啦, 唔使買

呀女星期日2點入去綵排到8點先表演, 佢地係大班人一齊演出, 不過不失啦

原帖由 sherinema 於 08-11-11 22:56 發表
花師奶,咁我以後就唔客氣啦,我會多啲搵你舉手ga la   

你位公主上星期日表演如何 ?

Sherinema

[quote]原帖由 花師奶0105 於 08-11-11 23:47 發表
我星期日同呀女去買左3樣新校服, 買左1衫, 1衫同抓毛褸, 結果條褲要換, 我昨天放工去, 多人到mouth:" />
最煩係換左都要排隊改單, 好彩見到1E班袁太, 即時過去搭單先快快攪掂咋 估唔到買校服度咁多人, 好彩只 ... [/quote]係呀,小朋友去唔到試身就真係比較麻煩 不過好彩你出路遇貴人呢

明天測驗了,大家幫小朋友溫書順利嗎?
我把這個神聖的任務交了給爸爸,
現在兩父子還在努力中.

維他,

多謝你預埋我玩

我地就一人一日

原帖由 維他 於 08-11-19 20:16 發表
明天測驗了,大家幫小朋友溫書順利嗎?
我把這個神聖的任務交了給爸爸,
現在兩父子還在努力中.

brother benny,

多謝你地醫療隊睇住呀女呀

昨天睇到通告, 到今天睇到報紙, 好唔開心呀 生命誠可貴

原帖由 花師奶0105 於 08-11-22 10:44 發表
昨天睇到通告, 到今天睇到報紙, 好唔開心呀 生命誠可貴

me too ar !

各位家長,
囡囡(有20分)報了及沙呂,但1st round failed,要等大抽獎,若唔中獎便要叩門.
請問沙呂叩門你咪大抽獎放榜當日就可以去叩門,interview 時去年分別問家長及小朋友甚麼問題,要唔要預備才藝表演??

囡囡好鍾意沙呂, 我也好喜歡..
希望大家能幫幫忙,謝謝!!!!!

原帖由 markojacey 於 08-11-22 16:05 發表

me too ar !

請問是否E班的老師?

唔係, 係教P3-4英文架

原帖由 維他 於 08-11-24 18:05 發表

請問是否E班的老師?

原帖由 msllau 於 08-11-24 15:34 發表
各位家長,
囡囡(有20分)報了及沙呂,但1st round failed,要等大抽獎,若唔中獎便要叩門.
請問沙呂叩門你咪大抽獎放榜當日就可以去叩門,interview 時去年分別問家長及小朋友甚麼問題,要唔要預備才藝表演??

囡囡好鍾意 ...

以我所知,大抽獎唔會即可叩門.
只需把小朋友的portfolio入在門口的收件箱即可,
不用填表格.
不是每個交portfolio的都會有interview.
我知是不用才藝表演的,只是跟小朋友和家長傾談.

希望你會在大抽獎時中獎.

原帖由 benny2008 於 08-11-24 20:44 發表

各位沙呂家長,星期三學校旅行,我地1C班親會租了一架28座位旅游巴士接送家長前往展能運動村,現有小量座位,星期二我會在學校,可聯絡我留位,先到先得,租車費均分。
benny ...

Benny,
非常感激你的悉心安排,明天見...........
‹ 上一主題|下一主題