用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 卓思好定康傑好?(青衣區)
go

卓思好定康傑好?(青衣區) [複製鏈接]

please give me some suggestion !
   0    0    0    0

Do you want to use the coupon?

what's coupon? how to use it?

BB係細女,interview 唔知點算!

bb得18月大, 10月就係幼稚園interview的日子,真係好擔心!請大家分享一下經驗!ths!

如果只是得依兩間撰,我會覺得康傑好d.
不過其實都差不多.
青衣最多人說好的幼稚園是學之園.其次是宏福中英文幼稚園.依兩間用英文上堂的時間都比較多.活動教學.

the NET in 宏福中英文幼稚園 are not that nice in my mind.

回覆 #7 cpcog 的文章

亞仔現在讀康傑, 覺得老師和課程都很好

請問康傑在哪? 學之園之在哪?

回覆 #5 希望05 的文章

梗唔係喇.
康傑既英文上堂係1.5小時, 比起宏福多好多, 宏福每日好似得20分鐘咋, 我只係嫌康傑校舍細者.  雖然佢今年2000元一個月學費, 無學卷,但係青衣區內免費校車 (又省幾百元)  雜費唔多,其實圍番同宏福差唔幾~2間都係活動教學
宏福個人覺得都唔差, 我有番過佢既PLAYGROUP, 覺得唔錯.  我囡到而家都成日唱住佢校歌.
老師都NICE.
至於學之園~賣點是英文多, 但我覺得佢學費幾貴. 比得3千幾元一個月不如出九龍塘.  而且你要考慮下小學條路, 如果都係打算等派位, 唔駛0係呢間讀咁貴, 去保良局田家炳都幾好~如果考私小又唔同講法. 不過咁多人爭一個學位, 面試當日都好睇你BB表現. 我去過OPEN DAY, 我覺得D老師有少少白鴿眼 (我個人覺得)

以上幾間都係活學的, 我選左康傑,今年8月返K1.  因為佢英文時間多, 而且放學後有好多course返 (當然要比錢喇), 唔駛成日留0係屋企. 我又唔想週六週日先去學乜學物, 想去下街都唔得.

Good health's books are more expensive than LH even they use some same books! the uniform there is also more expensive than the other kindergarten.

It is true that the teachers and staffs in LH are not that friendly.

回覆 #11 cpcog 的文章

係咩 ?!  GH d書貴過LH, 我又無研究過, 我只係費事煩, 由得學校訂咋.
係呢, 你小朋友讀邊間架
‹ 上一主題|下一主題