用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 請問有無俾4歲學的日文班
go

請問有無俾4歲學的日文班 [複製鏈接]

各位媽咪,

請問你地知唔知邊度有日文班收四歲小朋友?

多謝幫忙!
   0    0    0    0

好多centre 都有給四歲小朋友的日文班喎
我大仔都係四歲, 佢係東山上日文playgroup 都成大半年
我個人覺得o的老師幾好, 不過收費真係幾貴
小小意見, 你有興趣可自己找網址

原文章由 可敏 於 08-6-5 11:47 發表
各位媽咪,

請問你地知唔知邊度有日文班收四歲小朋友?

多謝幫忙!

我個小朋友都係東山上堂. 屬於小班教, OK的.

他們的暑期班上星期開始了, 你有興趣參加就要快, 要不是後面的堂就會很密.

如由我介紹你(新生), 你同我都有現金/折扣優惠. 我已PM你有關資料參考.

希望你找到適合你小朋友的課程.

Hello,

我岩岩 check 完東出及 Kodomo Club, 東山貴好多, 如果無折要成$280一堂, 但 Kodomo Club 就平好多, 佢地 1 嵗既班$600/月, 通常有4堂, 但8月就只有2堂, 試堂免費, 你地可以問吓, 不過對方只識講日文, 同埋只得1間中心係 Sogo 附近.

電話 : 2881 5773.

希望可以幫到你地.

回覆 #1 thinthinma 的文章

多謝你既INFO..
但我唔識日文,點同佢溝通架??
我想我囡囡學日文..
親子王國以外之連結已被刪除

請問邊度有賣呢本教材..THANKS A LOT

原文章由 veekmom 於 08-7-30 21:15 發表
if you just want you baby to study first step Janpanes..you can try to teach her by yourself...Apple tree series have Aesop series...English/Janpanes/Madarine ..have 1 echo talk to teach your baby.... ...

thanks veekmom

原文章由 veekmom 於 08-7-31 21:49 發表
you can search "apple tree" words can show the website of this set or some message..because i don't want post the website directly..i just a enduser feel this product suitable for my childs.....you ca ...

沙田唔知有冇呢?

原帖由 applelily 於 09-1-6 06:41 發表
油麻地近mtr也有日籍導師/本地已持水準試導師兩者都有可選擇
對象由2歲起至成人
‹ 上一主題|下一主題