用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music Wonderland:你地有冇買到電子琴俾小朋友練? ...
go

Music Wonderland:你地有冇買到電子琴俾小朋友練? [複製鏈接]

有冇媽咪既小朋友參加過Music Wonderland??
你地有冇買到電子琴俾小朋友練?若果上完頭4堂才買有冇問題?
   0    0    0    0

Music Wonderland 好嗎????

原文章由 hoklam-mama 於 08-5-26 12:29 發表

原文章由 hoklam-mama 於 08-5-26 12:29 發表

我有上過.

基本上music wonderland 是不須要彈琴的.

上到jmc 才須要彈

原文章由 紫蘿蘭 於 08-5-30 09:51 發表
Music Wonderland 好嗎????

我個人覺得好, 小朋友enjoy

rabbitpiggy
請問你小朋友上了多少堂?
因第一堂老師已教小朋友認琴鍵, 如果冇琴會唔會差d??? 佢地有d二手電子琴很便宜, 所以考慮緊需唔需要買??? 如果呢24堂內容都唔需要買琴, 咁就冇謂屋企多件野.... 事關座琴都"sign"位

thanks

原文章由 rabbitpiggy 於 08-5-30 10:00 發表
我個人覺得好, 小朋友enjoy

原文章由 hoklam-mama 於 08-5-30 11:45 發表
rabbitpiggy
請問你小朋友上了多少堂?
因第一堂老師已教小朋友認琴鍵, 如果冇琴會唔會差d??? 佢地有d二手電子琴很便宜, 所以考慮緊需唔需要買??? 如果呢24堂內容都唔需要買琴, 咁就冇謂屋企多件野.... 事關座琴都" ...

我小朋友已完成了, 現在上緊JMC.

我問了我老公, 因是我老公陪上的, 佢話MUSIC WONDERLAND 很少很少琴彈, 基本上係冇, MUSIC WONDERLAND 係主要比小朋友SINGING AND MUSIC appreciation.

rabbitpiggy

唔該晒, 咁我都唔咁急買住了.

原文章由 rabbitpiggy 於 08-5-30 11:51 發表

我小朋友已完成了, 現在上緊JMC.

我問了我老公, 因是我老公陪上的, 佢話MUSIC WONDERLAND 很少很少琴彈, 基本上係冇, MUSIC WONDERLAND 係主要比小朋友SINGING AND MUSIC appreciation. ...
‹ 上一主題|下一主題