用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英藝中英文幼稚園 對英藝之建議
go

對英藝之建議 [複製鏈接]

0    0    0    0

我小朋友在元朗英藝讀了3年,一直都覺得學校存有很多問題,但為免子女又再重新適應, 一直都無轉校, 其實都有點耐咎.
英藝出的通告很多時都未能與行動一致. 文法又亂, 很多時都要致電學校了解, 另家長摸不著頭腦.  這證明出通告的人語文水平一定不好, 做校對的一定不盡責.  校內行政, 糊里糊塗, 經常轉老師, 沒有通知家長之餘, 又不會與學生談.

我囡係 yl 由 N1 到依家 K1,無可否認,行政係比較亂,好多野,家長唔問就唔知!至於轉老師,N1 無轉過, K1 轉過 1 次,可以接受!

但最重要係,我囡讀得好開心,課程我亦算滿意,我囡亦跟得到,所以我都無想過要同囡囡轉校!
Everything that happens in this world happens at the time God chooses!!
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

我仔仔係yl讀緊N-IN
由N1開始讀...同WEBJEN囡囡是同學

由始到終,學校既行政真係亂到我越來越接受唔到既地步!

好似近期既EV71就係一個好好既例子

報紙都出晒話有小朋友確診,但係學校一路無通知,打去學校問,先至去解釋....

最嬲一樣野係中左EV71的果位小朋友, 正正係平時坐係我仔仔隔離既同學.....

試問一個家長點會唔關心? 唔好話學業....健康都好重要...

我絕對希望學校重視下家長既關注同埋作出改善

學校已經唔會再有學卷, 要keep住有小朋友報名讀, 都要真係認真去改善一下, 如果個個家長都係對學校有負面既意見...你認為咁樣仲會唔會有人讀?

希望學校見到我們既意見...認真咁樣反省一下

回覆 #1 Christie23429 的文章

各位英藝媽媽 :

請問有無運動服可以送出呀

最受唔住佢D混合班, 我囝囝昨天又投訴比大哥哥姐姐打啦.  同級都好D, 力度有限, N1細個唔識野, 但係大哥哥姐姐(唔係NC架, 因為Christie23429囝囝不在場, 也沒有其他NC班而囝囝方認識的小朋友在場) 真係火起.

上星期問校長NC仲會唔會係混合班, 佢都話如果收生不足就會.  咁就死得啦.  今年N1啫, 仲有得走, 立刻同囝囝報左激活.

[ 本文章最後由 moondream3003 於 08-6-17 10:15 編輯 ]
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。 (箴言22:6

原文章由 moondream3003 於 08-6-17 10:09 發表
最受唔住佢D混合班, 我囝囝昨天又投訴比大哥哥姐姐打啦.  同級都好D, 力度有限, N1細個唔識野, 但係大哥哥姐姐(唔係NC架, 因為Christie23429囝囝不在場, 也沒有其他NC班而囝囝方認識的小朋友在場) 真係火起.

上星期 ...

我個仔在上個學年讀左三個月(天水圍英藝)
感覺都尚算ok

但係, 由暑期到開學的安排
真令我覺得無所適
學費加幾多, 唔知
開學返幾點, 唔知
開學帶d乜, 唔知
(我去拎書, 當我係舊生就好似乜都知, 查實我仔上學年係讀下午班, 所以我係乜都唔知)
好在讀開先知一三五係著校服 , 二四著運動衫啫
如果唔係, 咪又要打電話去問??
返學幾時開始帶書, 又無講.....
每日都好似要打電話去問咁....

我都有想過, 唔知讀激活係咪會好d
佢地依家加到$2680一個月, 同激活都唔係相差太達啦..

我想問下混合班係乜野意思?
我個仔讀緊NC

原文章由 莎莎莉莉 於 08-8-12 15:43 發表
我想問下混合班係乜野意思?
我個仔讀緊NC

NC 同 N1 o既小朋友有 d 時間會一齊玩 & 食!
Everything that happens in this world happens at the time God chooses!!
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!
‹ 上一主題|下一主題