用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 ...
樓主: miminzuku
go

有無0809宏福幼兒園N1同學仔呀, 入黎傾下 [複製鏈接]

茶點歌

學校裏面真快樂 玩玩遊戲唱唱歌
吃吃點心精神好 樣樣學來有進步
老師請食茶點 各位小朋友請食茶點
唔該, 多謝
Thank You for the food and drink
Let's eat Teacher. Let's eat Classmate.

GoodBye Song

GoodBye. GoodBye. GoodBye to You.
GoodBye. GoodBye. And See You Later

Good Morning Song

Good Morning. Good Morning. Good Morning to you.
Good Morning. Good Morning. And how do you do?

原帖由 ANNELPS 於 08-10-10 15:25 發表
yellowfish

你囡囡好叻, 阿囝只喺識唱學校裡面真快樂, 玩玩遊戲唱唱歌,................各位老師請食茶點, 各位小朋友請食茶點.唔該, 多謝., 我常常聽到囝囝唱摘個蘋果送比你, 我想知呢首喺咩歌, 另外, 校歌喺點唱, ...

摘個蘋果送比你 摘個蘋果送比你
摘個蘋果送比你 摘個蘋果送比你

連續唱四次的, 你可以改蘋果做其他野都得嫁, 我同阿囡見乜就摘乜, 摘個士多啤梨, 摘個香蕉, 摘個巴士, 乜都摘

校歌, 我要返屋企揾返本書至打到上來

原帖由 yellowfish 於 08-10-10 18:03 發表

摘乜摘乜歌之前我係伴阿囡上堂時聽過, 係講故事時唱架, 總之摘乜都得.

校歌我都無聽阿囡唱過, 所以都唔識唱. 但阿囡有時會唱"Teddy bear歌", 什麼什麼"Teddy bear teddy bear turn around, teddy bear teddy bear ...

Teddy Bear Teddy Bear Turn Around
Teddy Bear Teddy Bear Touch the Ground
Teddy Bear Teddy Bear Shine your Shoes
Teddy Bear Teddy Bear How are you?

School Song

Tivoli helps children to be creative
We work hard and do our best
Let hold hands together sing with love and cares
Tivoli is a perfect place
Let us sing Let us play
We admire you in every way
Let hold hands together sing with love and cares
Tivoli is a perfect place

原帖由 ANNELPS 於 08-10-16 15:20 發表
我末交通告, 但多數都會參加運動會. 呢期囝囝成日唱巴士巴到含 ....., 你哋知唔知呢首喺咩歌?

係咪呢首呀
有一架巴士在馬路上走,
! !! ! 走過來。
有一架巴士在馬路上走,
! ! 我想搭巴士。

原帖由 yellowfish 於 08-10-16 10:45 發表
大家好,

有沒有收到親子運動會的通告呀?  參加o左未呀?  我o地報o左名啦.  希望囡囡玩得開心啦.

報左喇, 你地Halloween果日諗住帶咩健康食品呀?

原帖由 Carolyukk 於 08-10-18 16:25 發表
亞仔成日唱aeroplane, aeroplane, aero..aero...aeroplane,仲份埋飛機飛,係未真係有首aeroplane歌?!

我諗住烚d魚蛋,墨魚丸之類比亞仔帶返去.

係呀,呢首好似係在排洗完,小朋友排隊去課室時唱的
Aeroplan, Aeroplane, I'm a little aeroplane
Aeroplan, Aeroplane, I'm a little aeroplane
仲有butterfly, cho cho train

原帖由 yellowfish 於 08-10-20 10:49 發表

Hi miminzuku,

你個小朋友好利害, 識唱那麼多歌.

我同個囡返宏福playgroup都有成4個月了

原帖由 Carolyukk 於 08-10-27 16:19 發表
我今朝都有留响度睇,上星期五都有,亞仔淨係望吓望吓,個咀有時噙吓噙吓,但無跳過
你哋有無d囡囡,講吓夾咩髮夾/束咩頭髮,易認d幫你地睇吓!

我今日都睇左, 阿囡發現到我之後就唔唱歌唔跳舞, 只係周圍望, 聽日都係唔睇了以免影響佢情緒了

原帖由 Carolyukk 於 08-10-28 16:12 發表
留位費就一定比,但可能報全日班.

你地仲報咗邊間?

我會報埋聖多默.

留位費我都會俾定呀, 聖多默好似無全日班喎!
我都會幫阿囡報聖多默呀~

記得聽日運動會呀!

報左聖多默了, 知唔知Interview會問乜呀

原帖由 Carolyukk 於 08-11-1 16:01 發表
今日運動會流程比較慢,執完豆袋就頂唔順走咗.你地有無玩晒呀?

報咗聖多默未,今早報完名才去運動會(老公同亞仔去先,我就去報名),排隊連報名(沒有參觀),前後差不多1個鐘! ...

你咁早走喇, 不過我地都無玩到尾, 玩完障礙賽就走了!

原帖由 ANNELPS 於 08-11-4 12:27 發表
Hi All mama

你地會唔會打呀 ?

================
政府明日起資助全港三十萬名六個月至六歲大幼兒注射流感疫苗,每人每針資助八十元,全港有五百名私家醫生參與計畫,扣除資助後平均收費九十五元,最貴收三百五十元;只有約 ...

會打呀, 不過會11月尾或12月至打,因為好似睇過有報導呢個時間係best time打,可以有效到高峰期

原帖由 Carolyukk 於 08-11-12 13:27 發表
St. Thomas 收到信啦!  你地呢?

收到喇, 上午班
‹ 上一主題|下一主題