用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 直資學位問題....
go

直資學位問題.... [複製鏈接]

有一個疑問:

當A直資收左而又簽左同意書, 之後B直資又話收喎, 而小六學生證只得一張並交左俾A直資.

咁當家長去B直資註冊之時, 需唔需要先向A直資攞返張小六證交B直資料呢?  

如果要的話, 咁即係話每個學生只可以HOLD一個直資位, 唔可以HOLD多過一間直資嘅位慢慢考慮, 我咁嘅理解對唔對呢?

請多多指教...
   0    0    0    0

我是小六生!!

如果你比呀A直資中學的學生證,又簽同意書的話,要視乎間中學點安排啦,但一般的中學都OK嫁!
但係HOLD唔HOLD的問題...應該唔得啦..     ≧▼≦
雖然我是小六生,但知唔少野嫁!!㊣

咁當家長去B直資註冊之時, 需唔需要先向A直資攞返張小六證交B直資料呢?  
如果要的話, 咁即係話每個學生只可以H ... [/quote]

當你定去B學校時係要去A校返張註冊証交去B校的,A學校會要你寫一張放棄A校學位的表,所以你要想清楚當你去A校返張証後你唔會有得回頭,因你已放棄了該學位.

因我亦做了同樣定希望幫到你.

明白, 咁即係話就算有十間直資收, 每個考生都只係可以hold住一個直資學位...

YES 正確!

謝謝!  

‹ 上一主題|下一主題