用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 得獎獎盃
go

得獎獎盃 [複製鏈接]

請問代表學校比賽,學生得獎後的獎盃是否學校要收回的?
   0    0    0    0

集體的(一個以上),不發回.
個人的,代表學校,又是學校訓練的,奬盃歸學校;亦有機會,學生畢業時奬盃給回學生.
其實最重要是証書,因找中學時,只需影印得奬証書(列明名次)給中學作參考,奬盃是hardware,不能隨身攜帶.

原文章由 hoanita 於 08-4-1 21:41 發表
請問代表學校比賽,學生得獎後的獎盃是否學校要收回的?

回覆 #1 Sherryko9 的文章

阿女在公開的畫畫比賽得獎,是透過學校報名參加的.獎盃有刻阿女個名和學校名.沒有給証書.獎盃交咗返學校後就無攞返來了.

想知道其他學校係唔係會收番隻盃.如果係的話,係唔係應該問學校影番張相來証明呢?

我諗你問學校會否比番隻盃你囡囡先,有可能學業終結時給回她.否則就問學校影番張相,自己keep起做囡囡的個人profolio.

原文章由 hoanita 於 08-4-2 09:53 發表
阿女在公開的畫畫比賽得獎,是透過學校報名參加的.獎盃有刻阿女個名和學校名.沒有給証書.獎盃交咗返學校後就無攞返來了.

想知道其他學校係唔係會收番隻盃.如果係的話,係唔係應該問學校影番張相來証明呢? ...

得獎獎盃

我囡囡剛剛在朗誦節攞咗冠軍, 我同佢領獎, 獎盃(刻咗我女個名)要交回學校, 到畢業先可以攞返, 獎狀就自己KEEP
‹ 上一主題|下一主題