用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問調景嶺附近幼兒園?
go

請問調景嶺附近幼兒園? [複製鏈接]

點算, bb而家1.5歲, 屋企人住坑口幫我照顧bb(連過夜), 因為我要返工, 平日得我一個人, husband不時常在hk;
突然叫我bb到2歲, 可以返學, 表示只我要帶bb返學, 佢只可以帶bb放學, 照顧到6時, 要我自己晚上照顧返bb, 5月會搬去調景嶺, 而家要準備; 又吾知調景嶺/坑口邊間幼兒園/幼稚園好? 半日/全日?
而家找幼兒園遲嗎? 是否應該找幼兒園連幼稚園?
應該找我住調景嶺附近幼兒園, 定係屋企人住坑口附近的幼兒園?
第1次做媽媽, 各位媽媽可否比d意見? 又冇人問到? 吾知點好? 吾該曬.
   1    0    0    0

原文章由 Cherry_Mama 於 08-3-15 07:40 發表
點算, bb而家1.5歲, 屋企人住坑口幫我照顧bb(連過夜), 因為我要返工, 平日得我一個人, husband不時常在hk;
突然叫我bb到2歲, 可以返學, 表示只我要帶bb返學, 佢只可以帶bb放學, 照顧到6時, 要我自己晚上照顧返bb, 5 ...

坑口同埋調景嶺有2歲的幼兒園唔多, 有d都好full, 1.5歲想在2歲入學可能有d學校都full左, 我建議你打電話去果d學校睇下有冇位先, 不過屋企人幫你接放學, 感覺好似坑口好d, 唔使成日麻煩人搭車麻...不過最重要都係睇下果d學校有冇位

有2歲班的學校我所知的是:

坑口
救世軍明德
救世軍慶恩
播道厚恩
翠恩小宇宙

調景嶺
保護兒童會
保良局彩明
信義會健明
‹ 上一主題|下一主題