用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 08-09 入讀 york o既媽咪
樓主: pearjadema
go

有冇 08-09 入讀 york o既媽咪 [複製鏈接]

原文章由 joan921 於 08-4-2 15:37 發表

哎呀, 我無諗過要同學校解釋, 所以佢問我幾次我都唔知點答, 唯有照直講lor... 我都係好似你咁諗, 最緊要佢第日返學開開心心, 同鍾意呢間學校....咁我都安樂d....其實而家都未係好金, 過多兩年細仔好要讀k1我就真係 ...

咁我就比較好彩,當日我都沒有買校服而她們也沒有追問因由,而且等拿收據時有一位老師講解video入面上課情形以及向我解答了很多問題.........無論怎樣也好我同大家一樣都係想小朋友開心及學到野

不如統計吓,我地d度有幾多同學仔呀...

臻臻.........囝囝.........0509.........am
昊藍.........囝囝.........0503.........am
家曦.........囝囝.........0509.........am
Adrian......囝囝.........0616.........am
欣晴Anson.....囡囡.....0504........am

Hi Krystal,

I got your mail. If I have any questions, I will not hesitate to contact you. Thanks a lot.

原文章由 henrykwok 於 08-4-8 11:25 發表
I agree..
我哋可以book club house玩, 冇咁熱..

非常同意
小朋友們開心,而且對開學都有幫助。

其實我都囡囡搭校車問題而煩惱,我曾經想過開學初期同佢返學及放學,習慣後9月份才比佢搭校車,但有朋友提我如果開頭習慣左你想佢搭校車就更家難,所以我仍然煩惱。

很久沒有上baby-kingdom啦, 我都要update一下D資料先!

臻臻..........囝囝.0509..N1B...am..何文田..edvychan
德建..........囝囝.0616..N1C...am.............eunicepoon
展翹..........囝囝.0511..N1C...am..將軍澳..mccmcc
Adrian.......囝囝.0616..N1C...am..廣播道..Krystal
昊藍..........囝囝.0503..N1C1.am..青衣.....天藍
匡匡..........囝囝.0510..N1D1.am..黃大仙..hongmimi
鈞渝..........囡囡.0510..N1D1.am..大窩口..pcdogxx
家曦..........囝囝.0509..N1.....am
欣晴Anson.囡囡.0504..N1A1..am..荔枝角..[email=..mama@anson]mama@anson[/email]
子瞻..........囝囝.0726..N1.....am
子謙..........囝囝.0509..N1.....am
綽嫣..........囡囡.0504..N1.....am
高爾..........囡囡.0506..N1.....am
Charlotte..囡囡.0501..N1.....am

睇我囡囡Anson還未見到有同學仔,現在距離開學日越來越近我的心情也越來越緊張。
另外我又想請教各位媽咪Reference Books & Exercise Books 在出面書局買會否便宜很多?

[ 本文章最後由 mama@anson 於 08-6-17 15:40 編輯 ]

原文章由 pcdogxx 於 08-7-9 12:04 發表
真係開心終於有人郁下呢度喇..   我地係咪靜左d呢??   希望唔好淨係入黎報名.. 多d傾下偈啦...

Edvychan / Henrykwok,
我囡囡每日都一定要瞓晏覺, 如果唔係會發癲架..   不過佢而家都返慣早, 所以都唔會影響到佢第 ...

Hi pcdogxx,
19號你地會否帶小朋友一同回校呀,係噤小朋友和家長都可以互相認識一下,就算唔同班都可能同校車呢,認識之後第一天返學大家見到面小朋友都冇噤驚。
其實有冇限定時間,我應該11:30am後才到學校。
‹ 上一主題|下一主題